Başkanımız Ekrem YAVAŞ'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Basın Açıklaması

Perşembe, 10 Haziran 2021

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1-3 Eylül Sındırgı'nın Kurtuluşu ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan Yavaş açıklamasında; " Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 94. Yılını coşkuyla kutluyoruz ve 1-3 Eylül tarihlerinde de Sındırgı'mızın kurtuluşunun 94. yılını Kuva-yi milliye kahramanlarımızı anarak kutlayacağız.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği büyük kahramanlıklarla vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu güzel vatanımızı emanet etmiştir.

Bizler de emanet aldığımız vatanımızı her alanda en üst seviyelere çıkarmak için var gücümüzle birlik beraberlik içinde çalışmalıyız. Kuva-yi Milliye'nin doğduğu topraklarımızda her yıl şehitlerimiz Mücahit Makbule Efe ve İbrahim Ethem Akıncıyı kabri başında anarak ilk günkü ruhla bayrak ve vatan aşkımızı tazeliyoruz.

Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kuva-yi milliye şehitlerimiz İbrahim Ethem Akıncı ve Mücahit Makbule Efe'yi, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensuplarının ve Sındırgılı vatandaşlarımızın Zafer Bayramını kutluyorum. Ayrıca 1-3 Eylül tarihlerinde Belediyemiz ve ilçe Kaymakamlığımız başta olmak üzere, Gördes Belediyesi ve Kaymakamlığı, Demirci Belediyesi ve Kaymakamlığı ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz Kuva-yi Milliye Şehitlerimizi anma ve Sındırgı'nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 94. yılı kutlama programına tüm halkımızı davet ediyorum. " sözlerine yer verdi.