Sındırgı’da Demokrasi Nöbeti

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde vatandaşlar her gece Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak Demokrasi için tek bir yürek oluyorlar. Mehter Marşları ve demokrasi şehitleri için okunan Kuran-ı Kerim Tilavetleriyle Demokrasi Nöbeti her akşam saat 22.00’da başlıyor. Demokrasi Nöbetine İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş başta olmak üzere kamu Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de geçtiğimiz 15 Temmuz Cuma günü yaşanılan darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile birlikte sokaklara dökülen milyonlarca insan gibi Sındırgılı vatandaşlarda ülke demokrasisi adına meydanlarda nöbetini sürdürüyor. Askeri kalkışmayı protesto eden vatandaşlar,15 Temmuz akşamından bu yana yılmadan, sıkılmadan Cumhuriyet Meydanı’nda birlik ve beraberlik içinde  “Demokrasi Nöbetine” devam ediyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde bir grup askerin 15 Temmuz Cuma günü İstanbul ve Ankara’da başlatmaya çalıştığı darbe girişimi ve girişime karşın halkın nöbeti devam ediyor. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Sındırgılı vatandaşlar da demokrasi için sokağa çıktı. Türkiye’nin demokratik geleceğini tehlikeye düşüren bir darbe kalkışımı için vatandaşlar en güzel cevabı Ay Yıldızlı Türk Bayraklar ile sabahın ilk ışıklarına kadar meydan nöbetiyle veriyor.

Başkan Yavaş, Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlara, “Biz bu memlekette iktidar seçimle değil de, gece yarısı operasyonla çalmak isteyenlere, vermeyeceğiz diyerek burada toplanıyorsunuz.  7’den 70’e her kesim burada. Niye burada? Bu Bayrak inmesin, Bu ezanlar dinmesin, diye burada. Onun için sizleri tebrik ediyorum. Böyle güzel insanlar, böyle cesaretli insanlar olduğu sürece hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Darbeyle, Marbeyle iktidar değiştirilemeyecek” dedi.

İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise, “ ülkemizde milli egemenliğe yönelik hunharca hain bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıya karşı kahraman milletimiz, onurlu bir duruş sergileyerek bu kalkışmanın başarısızlıkla sonuçlanmasına vesile oldunuz. Ülkesi için hayatlarını feda eden, aziz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.