Darbe Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Türkiye’de darbe girişimi sırasında yapılan saldırılarda hayatını kaybeden şehitler için ilçemizde gıyabi cenaze namazı kılındı. Sındırgıda bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının organize ettiği ve Şerif Paşa Camiinde öğle namazına müteakip İlçe Müftüsü Halil Hazar'ın kıldırdığı cenaze namazına Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Şerif Paşa meydanında toplanan kalabalık darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı ve akabinde mevlidi şerifler okunarak hayatını kaybeden şehit polisler ve vatandaşlar için dualar edildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, meydanların boş bırakılmaması gerektiğine değinerek, "ülkemiz üzerine bir karabasan gibi çöken ve hala daha kendimize tam gelemediğimiz, 15 Temmuz gecesinde bu yana ülkemizin üzerinde ki karabulutlar çok şükür dağıldı. Tabi bilançosu ağır oldu. Ülkemiz adına kara bir gün. Halkımızın gösterdiği tepki demokrasi bayramı olarak ahdedeceğimiz bir gün oldu. Bildiğiniz gibi içimizdeki hainler ile birlikte dışarıdaki işbirlikçileri bizleri rahat bırakmıyorlar. Bunun karşısına geçmek için buradayız, meydanlardayız. Ülke olarak hassas bir dönemden geçiyoruz. Mümkün mertebe birkaç gün böyle gelip bu meydanları boş bırakmayalım. Allah huzurumuzu bozmasın ve bu memlekete bir daha böyle şeyler yaşatmasın" dedi.

Şehitler için gıyabi cenaze namazını kıldıran İlçe müftüsü Halil Hazar ise birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Memleketimize kara bir bulut gibi çökmek istediler. Rabbimizin gücü ve kuvvetiyle Müslüman Türk milletinin duasıyla Allah’ın izniyle bertaraf edildi. Rabbim bir daha böyle bir şey göstermesin. Bunlar vatan haini. Bunlar din düşmanı. İnsan düşmanı. Millet düşmanı. Vatan ve Bayrak düşmanı. Milli birlik ve beraberliğimiz aynı sancak altında ve aynı toprakta tek vatan, tek millet olarak yaşamalıyız. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi her yerde ve her alanda göstermeliyiz. Cenabı Allah milletimize zeval vermesin. Milli birlik ve beraberliğimizi daim eylesin" dedi.

Kılınan gıyabi cenaze namazında darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden şehit polisler ve vatandaşlar için dualar edildi.