Sındırgı Darbeye Karşı Tek Yürek Oldu

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Türkiye'de dün akşam yaşanan darbe girişiminin ardından bu gece Sındırgı'da sivil toplum kuruluşları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun gerçekleştirmek istediği darbe girişimine protesto için yürüyüş gerçekleştirildi.

Hiçbir siyasi görüş gözetmeden meydanları hınca hınç dolduran Sındırgı halkı bir darbeye topyekûn hayır dedi.

Yaklaşık 5 bin vatandaş saat 21: 30 itibariyle Hastane önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanına doğru mehteran eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Hastane önünde başlayan ‘Demokrasiye Saygı Yürüyüşü’ İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde ara verildi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Emniyet Amiri Özgür Yıldırım’a ‘Bayrak’ verdikten sonra İstiklal Marşı okundu. Demokrasiye Saygı yürüyüşü İlçe Jandarma Komutanlığı ziyareti ile devam etti. İlçe Jandarma Komutanlığında nöbetçi komutana Başkan Yavaş ‘Bayrak verdikten sonra İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. İlçe Jandarma Komutanlığı önünde yürüyüşe katılanlar ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘En Büyük Asker, Bizim Asker’ sloganları attıktan sonra tekbir getirerek yürüyüşe devam etti.

İle Jandarma komutanlığından sonra Akhisar Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına ulaşan kalabalık grup burada Mehteran eşliğinde ‘Türkiye’m’ türküsünü hep birlikte söyledi. Başkan Yavaş halka seslenerek, “ Bugün bu ay yıldızlı bayrağımızla, bu coşkunuzla, Sındırgıyı inleten o yüreklerinizle düşmana korku salıyorsunuz dostunuza güven veriyorsunuz. 7’den 70’e değil, 0 yaşından 90 yaşına insan var. Engelli kardeşlerimiz burada, kızlarımız, erkeklerimiz burada. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bugün vatan için buradayız. Bir siyasi amaç için toplanmadık. Birsinin istikbali için toplanmadık. Memleketin istikbali için toplandık. Ülkenin huzuru mutluluğu için toplandık” dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Atla, Demokrat Parti İlçe Başkanı Necdet Demirözer ve Yörükler Derneği 2. Başkanı Alper Necati Duman birer konuşma yaptıktan sonra yürüyüş tekbirler ve salavatların okunmasıyla sona erdi.