BASKİ Sındırgı’nın alt yapısını değiştiriyor

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yapımı devam eden Kent Meydanı projesi kapsamında BASKİ alt yapıyı da yenileyeceği belirtildi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin çehresini değiştirmeye davam ediyor. Başkan Yavaş’ın girişimleriyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ‘Kent Meydanı’ projesini hayata geçiriyor. Kent Meydanı bittiğinde bambaşka bir görünüme kavuşacak Sındırgı’da aynı zamanda alt yapısı da değiştirileceği açıklandı. BASKİ İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı İzzet Günal ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, alt yapısı değişecek alanlarda incelemelerde bulundu.

Kent Meydanı Projesi kapsamında birinci aşaması yeraltı otoparkının betonun atıldığını ifade eden Başkan Yavaş, “ Sındırgının merkezinde Cumhuriyet meydanında Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz tarafından ‘Kent Meydanı’ projesinin birinci aşaması kapalı otopark yapılıyor. Kapalı otoparkın betonu atıldı. Cumhuriyet Meydanı ve belediye binamızın inşaatının bitimine istinaden meydanda yeni düzenlemeler gerekiyor. Yeni düzenlemelerde BASKİ tarafından Manifaturacılar çarşısından, Ilıcalı Deresine kadar alanda su ve kanalizasyon hatları yenilenmesi ve tamamen elden geçirilmesi ve üst yapı projesine hazır hale getirilmesi amacıyla saha çalışması yaptık. Üç, beş gün içerinde sahaya girip bu çalışmaları yerine getirecekler. Bittiğinde turizmle kalkınmayı hedefleyen Sındırgı için çok güzel olacak. Proje sona erdiğinde artık yer altına bir daha girmemeyi hedefliyoruz. BASKİ’nin bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BASKİ İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı İzzet Günal ise, “ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve BASKİ Genel Müdürümüzden Kent Meydanı projesinin temeli atıldığı gün Sındırgı’nın her türlü alt yapı eksikliklerinin bir an önce tamamlanması yönünde talimat aldık. Bölgedeki çalışmalarının projeleri hazırlandı ve bugünde Başkanımızla beraber sahada incelemelerde bulunduk. Bir ekibimiz yağmur suları drenaj çalışmalarına başladı. Amacımız bir alt yapıyı bir defa yapalım sağlam yapalım. Hizmete esas odaklı yapalım. En kısa süre içerisinde de tamlayacağız” dedi. BASKİ İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı İzzet Günal ve Belediye Başkanı Ekrem yavaş ile birlikte Manifaturacılar Çarşısı ve Ilıcalı Deresine kadar olan alanda bulunan sokaklarda saha çalışması yaptılar.