Sındırgı Belediyesi’nden Şehit ve Gazi Ailelerine İftar

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Sındırgı Belediyesi’nden Şehit ve Gazi Ailelerine İftar

Balıkesir’in Sındırgı İlçe Belediyesi gazi ve şehit ailelerine iftar yemeği verdi.

Eman Termal Otel’de gerçekleştirilen iftar yemeğine Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, şehit aileleri, gazi ve aileleri katıldı. Başkan Yavaş, yemek öncesi davetlileri girişte karşıladı. İftar sonrası şehit aileleri ve gazilerle sohbet eden Başkan Yavaş, şehitleri şükran ve minnetle andıklarını ifade ederek, “Rabbim ramazan ayı dolasıyla bir araya gelmemizi nasip etti. Ülkemizde son günlerde artan terör olaylarının bir an önce bitmesini niyaz ediyorum. Şehit olanlara rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin. Yaralılarımıza da acil şifalar versin” dedi. Başkan Yavaş, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden şehit Ferruh Dündar’ın isminin caddeden kaldırılacağı yönünde başlatılan karalama kampanyası ile ilgili olarak; “ Siyaset asla kan üzerinden yapılmamalı, şehitlerin üzerinden yapılmamalı, çünkü bu siyaset üstü bir hadise. Söz konusu vatan ise gerisi teferruat bir hadise. Onun için bazı şeyler bizim canımızı acıtıyor. Bizlerde emine ablanın evine giderek ve eşine olanları anlattık. Biliyorsunuz ki Sındırgımızda 26 tane Askerimizden olma, iki tane de polisten olma şehidimiz var. 2006 yılında şehitlerimizin isimlerini sokak ve caddelere resmi olarak veren biziz. O zaman Belediye başkanlığımızda meclis kararı alarak şehitlerimizin ismini cadde ve sokaklara vermiştik. Vatanı için canını veren, kanını akıtan o mertebede başka insan yoktur. Şehitlerimizin aileleri bizim için en kıymetli ailelerimiz. Ondan dolayı her yıl olduğu gibi bu yılda sizlerle iftar sofrasında buluştuk. Allah birliğimizi ve beraberliğimiz bozmasın. Böyle fitne tohumlarını atmak isteyenlere fırsat vermesin. Son şehidimiz Ahmet semerci için ibiller mahallesinde ismine yaptırdığımız parkın açılışını inşallah hep beraber yaparız. Rabbim onların mekânını cennet etsin. İnşallah şefaatlerinden bizlere nail eylesin. Çünkü şehitlik mertebesi herkese nasip olabilecek bir hadise değil" diye konuştu. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra söz alan İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise, “ Başı Rahmet, ortası mağfiret sonu ise azaptan kurtuluş olan bir ramazan ayında bu gönül sofrasında bizleri buluşturduğu için belediye başkanına ve personeline çok teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik sofrasına sizlerin de katılımı bizleri son derece memnun etmiştir. Katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Ateş ve Belediye Başkanı Yavaş iftar sofrasında şehit aileleriyle tek tek ilgilenerek masalarında onlarla sohbet etti.