Yuvadan Düşen Yavru Leylek Yuvaya Bırakıldı

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Yuvadan Düşen Yavru Leylek Yuvaya Bırakıldı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yuvadan düşen yavru leylek belediyeye ait sepetli araç yardımıyla yuvasına bırakıldı. Cizre'de şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci’nin baba evinin önünde buluna elektrik direğinde bulunan leylek yuvasından düşen yavru leylek kontrolleri yapıldıktan sonra yuvaya bırakıldı.

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci’nin baba ocağının bahçesinde bulunan elektrik direği üzerine 2015 yılında bırakılan leylek yuvasında bulunan 3 yavrunun bir tanesini sabah bahçesinde bulan Baba Eyüp Semerci durumu Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne haber verdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilgili birimleri arayarak İbiller mahallesine şehidin evine yönlendirdi. Eyüp Semerci yavru leyleği Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Vildan Bakkal’a teslim etti. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra yavru leylek Belediyeye ait sepetli bir araçla yuvasına bırakıldı.

Bahçesinde bulduğu yavru leylekle ilgili olarak şehit bahası Semerci, “ iki yıl önce leylekler elektrik direğinin üzerine yuva yapmaya çalıştılar ama yapamadılar. Geçtiğimiz yıl leylekler gelmeden önce ben yuva yaptırdım. Leylekler geldiğinde direğin üzerine belediyenin yardımıyla bıraktık. Yuvayı bırakır bırakmaz leylekler yuvayı tamamladılar ve dört tane yavru çıkardılar. Bu yıl yine geldiler ve yavrularını çıkardılar. Sabah bahçeye çıktığımda yavruların birini bahçede görünce hemen belediyeyi aradım. Yavruyu da bir kasanın iine koyarak eve götürdüm kedi köpek yemesin diye. Biraz sonra yuvasına bırakacağımız için çok mutluyum” dedi.

Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Bakkal ise, “ Şehidimizin babası belediyemizi arayarak yuvadan yavrunun düştüğünü söyler söylemez hemen geldik. Yavrunun bütün kontrolleri yapıldı. Sağlığı çok iyi ve tekrar yuvasına bırakarak annesine kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hassas davranışı için Eyüp amcamıza teşekkür ediyorum” dedi.