Başkan Yavaş, Üniversite Öğrencileriyle İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Başkan Yavaş, Üniversite Öğrencileriyle İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

‘Üniversiteli Eller Renkli Şehirler’ Projesinde yer alan öğrencileri ödüllendirdi.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla Sındırgı Belediyesinin bu yıl ilk defa uyguladığı "Meslek Yüksek Okulunda İftar Var" etkinliği Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu bahçesinde gerçekleşti. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, MYO bahçesinde kurulan sofralarda öğrencilerle bir araya geldi. İftar programına Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Özmen, Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Dolar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, Rızaiye Mahalle Muhtarı Mustafa Karaca, Öğretim Görevlileri ve Öğrenciler katıldı.

Sındırgı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Özmen açılış konuşmasında; “Sınavların sonuna yaklaşmışken sizlerle iftar yapmayı özellikle istedik. Bu iftar etkinliğinde bizlere destek veren ve bizimle birlikte olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir dönemim sonuna geldik. Bu yıl oldukça fazla etkinliklerimiz oldu, geziler oldu. Yoğun bir dönemin sonuna geldik ve sizler yorgunluğunuzu atmak için tatile giriyorsunuz” dedi.

Öğrencilerin Ramazan ayını tek tek tebrik eden Başkan Yavaş, iftar sofralarının kardeşlik ortamı oluşturduğunu belirterek, "başkanlık yaptığım dönemde üniversitemizle 7. Yılımız ve en mutlu yılını yaşıyorum. Şöyle ki üniversite öğrencisi bu memlekete sadece ekonomik katkı sağlayan değil, o ilçenin kültürel, sanatsal hayatına katkı sağlayıp değer veren bir algım vardı. Bu sene bu algıyı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu işlerde bizle birlikte ortak olan, projelere katkı sağladığınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiğimiz ‘Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler’ projesi sadece Balıkesir’de değil, bütün Türkiye’de hatta bütün Dünya’da örnek proje olarak gösterildi. Biz o caddeyi birkaç bin lira verip kendi boyacılarımızla boyayabilirdik. Ama bizler istedik ki üniversite bizimle olsun, beraber olsun, kardeşlik ortamını, o üniversitelilerin birbirini boyama dürtüsünü içinden çıkarsın istedik. Ve çok da güzel oldu. Şakalaşarak birbirini boyayarak güzel bir ambiyans yakaladı. Ben bu projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” Dedi. Başkan Yavaş konuşmasının devamında ise; “Ülkenin birlikte barış içerisinde 780 bin km kare olarak ay yıldızlı bayağımız altında bu güzel ülkede inanın birliğe barışa çok çok ihtiyacımız var. Özellikle son günlerde artan terör olaylarıyla da özellikle canlı bombaların kendi canının yanında başka insanlarında canına kıyması başka hiç bir izahı yoktur ancak cehalettir. O cehaleti yenecek olanlarda üniversitelerimizdir, okullarımızdır, öğretmenlerimizindir, öğrencilerimizindir ve bizlerindir. Bizlerde sizlere sağlayabileceğimiz imkânlarla bu cehaleti yenme olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya ant içtik. Rabbim şu Mübarek aylar hürmetine bizleri birlikten beraberlikten ayırmasın.  " ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş konuşmasından sonra ‘Üniversiteli Eller, Renkli Şehirler’ projesinde görev alan öğretmen ve öğrencilere hediye verdi. Üniversite de İftar Var etkinliğinde Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Dolar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ve Rızaiye Mahalle Muhtarı Mustafa Karaca Başkan Yavaş’a eşlik etti.