Orman Teşkilatı Ödüllendirildi

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Orman Teşkilatı Ödüllendirildi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde geçtiğimiz günlerde kırsal alanda çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alınmış ve büyümesi engellenmişti. Sındırgı Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı personelin izinlerini iptal ederek tam kadro yangın söndürme çalışmalarına katılmasını Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş takdir ederek plaketle ödüllendirdi.

Yüksek alanda çıkan yangının rüzgar ve ulaşılması zor alanda olması nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşamalarına rağmen daha fazla büyümeden kontrol altına alarak söndürülmesinde görev alan personele Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, plaketle ödüllendirdi.

Sındırgı Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir’in makamında şeflerle bir araya gelen Başkan Yavaş; “ çoğu personelin olmadığı bir dönemde Sidan Dağında çıkan yangında görevliydi, değildi, olmadan müdahalede gecikilmeden  kısa sürede kontrol altına alarak daha büyük bir afete dönüşmesini engellediğiniz için sizleri tebrik ederim. Orman teşkilatı olarak sizlerle gurur duyduk. O gün özverili şekilde mücadele etmenizden dolayı sizlere teşekkür edelim istedik. Müdür beyde anlayışla karşıladı. Ben sizleri tekrar tebrik ediyorum. Bu işlerde birlik ve beraberlik olmadığı zaman daha kötü sonuçlar alınır. Ormanı Ormancı değil, köylü koruyor. Siz o köylüyü orada kullanamadığınız takdirde veya burada muhasebeci ama ben gitmem dediğinde yada bugün görevde değilim gidemem demeden müdahale etmek en güzeli ve en doğru olanıydı. Önemli olanda oydu zaten. Vatandaşımızın da katkısı büyük oldu ve yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Hepinizi tebrik ediyorum ve bu özverili çalışmalarınızın devam etmesini bekliyorum” dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasında sonra söz alan Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir ise; “ Bütün personelimiz yangın çıktıktan sonra ivedi olarak yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Vatandaşlarımızın eda yangın söndürmede katkısı çok büyük oldu. Birlik ve beraberlik içinde yangını kontrol altına alarak söndürüldü” dedi. Başkan Yavaş daha sonra Yangında görev alan orman teşkilatı personeline takdir plaketi verdi.