Sındırgı’lı Gençlerden Örnek proje

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Sındırgı’lı Gençlerden Örnek proje

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Mesleki Teknik ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü ((METEM) öğretmen, öğrencileri ve Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü örnek bir projeyi hayata geçirdi. Balıkesir Huzur evinden 20 tane yaşlıya iftar verildi. METEM öğretmenleri Mustafa Yanmaz ve Yuşa Yıldız öğrencileriyle birlikte ‘Benim Büyüğüm’ projesi kapsamında daha önce Balıkesir Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde ki yaşlıları ziyaret ederek Sındırgı’ya davet ettiler.

Balıkesir Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’ndeki 20 yaşlı Sındırgı’ya gelerek METEM’de öğrencileri ziyaret ettikten sonra birlikte iftar yaptılar. İftardan sonra yaşlılar Ramazan etkinliklerin yapıldığı Şerif Paşa Meydanında Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Daşkafa ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak’la bir araya gelerek çay içip sohbet ettiler.

‘Benim Büyüğüm’ Projesiyle ilgili bilgiyi METEM Müdürü Tuncay Öztürk verdi. Öztürk; “ Bu proje kapsamında ilçemizdeki yaşlıları ve ilimizdeki huzurevindeki yaşlıları ziyaret ettik. Yaşlılarımızla sohbet edip gönülleri almaya çalıştık. Ve bunun devamını olması isteğimizi Huzur evi müdürü ile görüştüğümüzde onlarda hoş görü ile karşıladılar. Bu vesile ile yaşlılarımızı okulumuzda ve sındırgımızda ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ve personeliyle ilçemizde diğer gezilecek yerleri de gezme imkânı buldular. Bu tür faaliyetlerin devam etmesini temenni ediyoruz. Gençlerimizin yaşlılara her geçen gün ilgisi, sevgisi azalmakta ama az da olsa yaşlılarımıza karşı duyarlı gençlerimiz var. Sayıları az olan genlerimizin okulda sayıları oldukça çok. İnşallah bundan sonra gelen gençlerimizde bu tür davranışları örnek alırlar. Bu projede emeği geçen, fikir edinen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve destek veren Sındırgı Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi. Sındırgı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Daşkafa ‘Benim Büyüğüm’ projesi kapsamında Balıkesir Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezinden Sındırgı’ya gelen yaşlılara birer hediye verdi. Huzurevi yaşantılarından farklı bir gün geçiren yaşlıların mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Sındırgı’da farklı bir gün geçiren yaşlılar memnuniyetlerini teşekkür ederek gösterdiler.