Şehit Ferruh Dündar Caddesi İle İlgili Kamu Oyuna Duyuru

Çarşamba, 09 Haziran 2021

Sosyal medyada belediye meclisimizin 02.06.2016 tarihli haziran ayı olağan toplantısındaki gündem maddelerinden belediyemize verilmiş dilekçe konusu ile ilgili olarak belediyemize ve belediye yönetimimize hakaret etme derecesine varıncaya kadar, üstelik konunun özü çarpıtılarak paylaşımlarda bulunulduğu görülmüştür. Bu nedenle gerek hemşehrilerimizin ve gerekse de kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi için aşağıdaki izahatların yapılma zorunluluğu duyulmuştur;

  1. Öncelikli olarak belediye yönetimimizin, vatandaşlarımızın, belediye meclisimizin yetkisinde olan talep ve isteklerini belediye meclisi gündemine alma gibi bir sorumluluğu bulunmaktadır. Şimdiye kadar hiçbir hemşehrimizin kanunen belediye meclisinde görüşülmesi gereken bir talebinin meclis gündemine alınmadığı vakıa değildir.
  2. Bahse konu talep zaten daha önce 16.11.2006 tarihli ve 2006/118 sayılı meclis kararı ile Kadir Topbaş Caddesine dahil olan, ancak daha sonra 02.04.2013 tarihli ve 2013/58 sayılı meclis kararı ile Şehit Ferruh Dündar Caddesine dahil edilen 80 metrelik kısım ile ilgilidir. Talep sahibi ise bu yerde Sağlık Bakanlığından tescilli imalathanesinin bulunduğunu, bütün resmi iş ve işlemlerini Kadir Topbaş Caddesi olarak yaptığını, imal ettiği malzemelerin tüm ambalajlarında, tanıtım ve reklamlarında bu yer o zaman Kadir Topbaş Caddesi olması nedeni ile bu adresi kullandığını, bu 80 metrelik kısmın Şehit Ferruh Dündar Caddesi’ne dahil edilmesinin kendisine ve işyerine gerek resmi prosedürler ve gerekse de diğer sebeplerle ek külfet getireceğini dile getirmiş, bu 80 metrelik kısmın önceden olduğu gibi düzenlenmesini istemiştir. 
  3. Şu anda bu talep ile ilgili olarak belediye meclisimizce herhangi bir karar verilmiş de değildir. Konu meclisimizce ilgili imar mevzuatı ile  Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik hükümleri ve teknik açından incelenip değerlendirilmek üzere İmar Komisyonuna sevk edilmiştir.
  4. Ancak sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda belediye yönetimince veya meclisimizce Şehit Ferruh Dündar Caddesi’nin isminin kaldırılarak Kadir Topbaş Caddesi yapılacağı şeklinde kasıtlı olarak yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.
  5. Bahse konu talep iki caddenin kesişmiş olduğu yaklaşık 80 metrelik kısımla ilgilidir. Şehidimizin ismini taşıyan caddemiz yaklaşık 800 metre olup, teknik ve hukuki açıdan 80 metrelik kısmı ile ilgili talep mevzuatın ve tekniğin tespit ettiği şekilde değerlendirilecektir.
  6. Ayrıca konu ile ilgili olarak şehidimizin ailesi ile telefonda görüşülerek talep konusu olay konusunda bilgilendirilmiş, şehidimizin isminin caddeden kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, sosyal medyada olayın çarpıtılmaya çalışıldığı ifade edilmiştir.
  7. Belediyemiz ve belediye yönetimimiz milletimizin ve Sındırgı’lı hemşehrilerimizin milli - manevi değerlerine ve de özellikle şehitlerimize karşı gereken hassasiyeti göstermektedir ve göstermeye de devam etmektedir. Halen İlçemiz İbiller Mahallesinde geçtiğimiz ocak ayında Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci hatırasına yaklaşık 1500 m2 alanda 250.000 TL keşif bedeli ile yapılan “Şehit Ahmet Semerci Parkı” bunun bir örneğidir.  
  8. Ayrıca belediyemizce sosyal medya aracılığı ile belediye yönetimimiz ve belediyemize hakarete varan paylaşımlarda bulunan kişi ya da kişiler hakkında gerekli hukuki yollar kullanılacaktır.

Sayın hemşehrilerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.