Gençlik Haftasında ‘Doğa Yürüyüşü’ Yapıldı

Pazartesi, 07 Haziran 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında doğa yürüyüşü düzenlendi. Cüneyt Vadisinde gerçekleştirilen ‘Doğa Yürüyüşü ’ne İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyesi Bahtiyar Kocaer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Rahmi Yörük, Daire Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü organizatörlüğünde sabah saatlerinde şehirden araçlarla hareket eden 200 kişilik doğasever, Cüneyt Vadisinin muhteşem doğasında bir araya geldi. Doğaseverlere yürüyüşü parkuru hakkında bilgi verildikten sonra ‘Doğa Yürüyüşü’ başladı. 15. Yüzyılda yapılan ve geçtiğimiz yıllarda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Kemer köprüde hatıra fotoğrafı çektikten sonra yürüyüş devam etti. Cüneyt Vadisinin muhteşem doğası eşliğinde yürüyüşe devam eden doğaseverlere yürüyüş sonunda gözleme ayran ikramı yapıldı.

Gençlik haftasında gençlerle birlikte olduğunu ifade eden Başkan Yavaş; “ Her yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının olduğu hafta gençlerle birlikte ‘Doğa Yürüyüşü’ gerçekleştiriliyor. Bizde bu yürüyüşlerde gençlerle birlikte oluyoruz. Sındırgımızın % 60’ı ormanlarla çevrili. Bu ormanlarla çevrili tabiatın en güzel yerlerinden bir tanesi de Cüneyt Vadisi. Vadinin bir tarafı ormanlarla ve bir tarafı da akarsularla kaplı. Tarihi Kemer köprüden başlayan yürüyüşümüz altı buçuk kilometrenin sonunda Deregölcük mahallesinde sona erdi. Yürüyüşün en güzeli yanı ise doğaseverlere gözleme ve ayran ikram edilmesi. Böyle bir güzel etkinlikte İlçe Kaymakamımız Ercan Ateş ve Daire Müdürleriyle birlikte gençlerimizle birlikte olduk. Etkinlikte emeği geçen başta belediye personelimiz olmak herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra açıklama yapan İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise; “ Genlik Haftası etkinlikleri kapsamında bugün ‘Doğa Yürüyüşü’ gerçekleştiriyoruz. Yürüyüşün temel amacı hem doğa ve çevrenin korunması, hemde gençlik haftasında bir etkinlik gerçekleştirmek. Bu kapsamda yürüyüşe katılan doğaseverlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Gözleme ve ayran ikramından sonra doğaseverler Cüneyt vadisinin muhteşem doğasında geri dönüş yaptı.