Şehiriçi Trafiğini Rahatlatacak Proje Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Pazartesi, 07 Haziran 2021

İlçemizde Çevre Yolu yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın ilçe trafiğinin yükünü azaltmak için büyük önem verdiği Çevre Yolu projesinin temelleri 5 Haziran’da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da katılımıyla atılmıştı.

Önemli ölçüde alt yapısı ve stabilizesi tamamlanan yolda duvar örme, menfez ve köprü yapımı, dolgu çalışmalarına hızla devam ediliyor. Ara geçiş noktaları haricinde Kocakonak ile Hastane altına kadar yol güzergahı hemen hemen tamamlandı. 500 gün tamamlanma süresi olan projenin daha kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında ağır vasıtaların bu yolu kullanması ile birlikte şehiriçi trafiği önemli ölçü de rahatlayacak.