Sındırgı'da 23 Nisan Coşkusu

Pazartesi, 07 Haziran 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96.yılı törenlerle kutlandı. Sındırgı Belediyesi çocuklara yaptığı sürprizle farklı bir bayram geçirmelerini sağladı.

Sındırgı İlçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saat 09.30’da Hükümet bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık’ın çelenk sunumu ile başladı. Bayram programı saat 10.00’da Kurtuluş İlköğretim Okulu bahçesinde okulların ve halkın büyük bir katılımı ile devam etti.

Kurtuluş İlköğretim Okulu bahçesinde ki  kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, öğrencileri günün anlam ve önemi ile ilgili şiir okudular. Daha sonra öğrencilerin folklor gösterileri büyük alkış aldı.

Tören sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk, orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ilkokul öğrencileri resim, ortaokul öğrencileri şiir ve lise öğrencileri arasındaki kompozisyon yarışması ve futbol turnuvalarında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Ercan Ateş , Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından çeşitli hediyeler verildi.

“Bayram Şekerleri Belediyeden”

Sındırgı ilçesinde bu yıl ilk defa belediye, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Şerif Paşa Meydanındaki billboarda çocuklar için lolipop şekerleri koydu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni sona erdikten sonra Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ile birlikte şeker saplı billboard üzerindeki örtüyü atı. Billboardlara konulan saplı şekerler çocuklar tarafından kapışıldı. Bazı vatandaşlar da çocukları ve torunları için bu şekerlerden alıp evlerine götürdü. Şerif Paşa Meydanında çocuklar için farklı bir etkinlik hazırlayan Sındırgı Belediyesi ‘Kavuklu ve Pişekar’ tiplemeleri ile çocukların yüzlerini boyadı. Kavuklu ve Pişekarla birlikte çocukların yüzlerini boyayan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş;  "Bayramda çocuklarımızın yüzlerinin gülmesini istedik. Çocuklarımıza bayramda bir armağan verelim dedik. Böyle bir aktivite düşündük. Önemli olan bu çocuklarımızın yüzleri gülmesi. Bizde elimizden geldiği kadar onlara böyle şeyler armağan etmek istiyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara ne yapsak azdır diyorum." Dedi. Sındırgı Belediyesi Şerif Paşa Meydanında ki etkinlikten sonra çocukların doya doya bayram geçirmesini sağlamak maksadıyla Necip Fazı Kültür Merkezi Sinema Salonunda çeşitli aktivitelerin yer aldığı program düzenledi.