52. Kütüphane Haftası Kutlandı

Pazartesi, 07 Haziran 2021

Her yıl 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Kütüphane Haftasının bu yıl 52'ncisi Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Törende Kütüphane Haftası ile ilgili düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından verildi.

Törende konuşma yapan Kaymakam Ateş; “ Ümidimiz ve hedefimiz ilçemize yakışır bir kütüphane kazandırmak. Ve ilçemizin çok okuyan imajını yaygınlaştırmaktır. Bu doğrultuda ilçemize yeni kütüphane kazandırmak için Belediye Başkanlığımızla ortak çalışma yapmaktayız. İlçemizin okuma oranının arttırılması için destek veren Belediye Başkanlığımıza ve Kamu Kurum Kuruluşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Ateş’in konuşmasından sonra en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra Protokol üyeleri ve öğrenciler kırk dakika kitap okudular. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Belediyesi tarafından özel olarak bastırılan Mehmet Akif Ersoy’un “SAFAHAT” adlı eserini armağan etti. Başkan Yavaş yaptığı açıklamada; “ Kütüphaneler haftası münasebetiyle bugün öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, Daire Amirlerimizle halka açık bir alanda okumayı teşvik etmek amacıyla bir araya geldik. Geçen yıl Kaymakamlığımızın burada yapmış olduğu bir program sayesinde kütüphanemizde kayıtlı üye sayısı iki kat arttı. Belediyemizin bünyesinde bulunan Remzi Çakar Bilgi evinde ve Halk Kütüphanemizde okumayı sevdirebilmek için bir sürü etkinlikler yapıyoruz. Belediyemize bağlı kırsal mahallelerde halkımızın kitaplara daha kolay ulaşabilmesi için kahveneler de mini kütüphaneler oluşturuluyor. İlçe halk kütüphanesini 24 saat açık ulaşabilecek şekilde düzenlemelere gidiyoruz. Özellikle üniversite gençlerimizi bu işin içine çekerek her daim okumanın faydaları üzerine bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Sadece bir kitap okumak değil, insanın hayatı okuyabilmesi için mutlaka okuması gerekiyor. Başarının ve birbirleriyle olan ilişkilerin daha düzenli ve mutluluğun kaynağı aslında kitaptan geçiyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yavaş en çok okuyan öğrencilere ‘SAFAHAT’ hediye ettiklerini belirtti. Sındırgı Belediyesi ayrıca okuma etkinliğine katılan öğrencileri kek ve meyve suyu ile ödüllendirdi.