B. Dağdere Mahallesinde Minik Eller Toprağa Can Verdi

Pazartesi, 07 Haziran 2021

alıkesir’in Sındırgı ilçesinde Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle B. Dağdere Kırsal mahallesinde ağaç dikme töreni gerçekleştirildi. B. Dağdere İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, Orman İşletme Müdürü Bekir doğan Demir ve mahalle sakinleri katıldı. Ormanla ilgili şiirlerin okunduğu törende ayrıca halk oyunları gösterileri de yer aldı. Mahalle hanımlarının hazırlayıp ikram ettiği gözlemeler ise törene ayrı bir renk kattı.

Ormanları sevgilerin koruduğunu ifade eden Başkan Yavaş; “ Ormanlara sizler sahip çıkmazsanız, inanın burası yanar gider.  Bir yangın çıksa itfaiyeden önce bizim köylümüz ulaşıyor. Başına bir iş gelecek olsa herkesten önce şikayet ediyor niye, yaşam kaynağımız ormanlar olmasa nefes bile alamdan ölüp gideceğiz. Bunun kaynağıda ormanlar. Atalarımız net bir şekilde konuşmuş, beşikten mezara kadar ağaç lazım. Musalla taşına oturdukları o tabutta, beşikte ağaçtan. Onun için ormanlarımıza her zaman sahip çıkalım. Biraz sonra öğrencilerimiz bugünün hatırasına ağaç dikecekler ama onu koruyup kollamak hepimizin görevi” dedi. Başkan Yavaş konuşmasında ayrıca yapımı devam eden gölet çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra törene katılan protokol üyeleri öğrencilerle birlikte hatıra ormanı diktiler. Ağaç dikiminden sonra mahalle hanımlarının hazırladığı gözlemeler misafirlere ikram edildi.