21 Mart Dünya Ormancılık Günü

Pazartesi, 07 Haziran 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 21 – 26 Mart Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında fidan dağıtım töreni gerçekleştirildi. Vatandaşlar fidan dağıtım törenine yoğun katılım gösterdi.

Fidan dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Orkon Özcan, Garnizon Komutanı Binbaş Soner Akınsoy, Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Güner, Daire Amirleri ve Vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki fidan dağıtım töreninde emekli öğretmen Hakkı Koç yazdığı bir şiiri okudu. Şiirin ardından Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş kısa bir konuşma yaptı. Başkan Yavaş, 21 Mart’ın Sındırgı için bir milat olması gerektiğini ifade ederek; “ Sındırgının gelişen büyüyen yüzüne, vatandaşında katkılarını almak lazım. Yeni belediye binamız belli bir aşamaya geldi. Yarın itibarıyla meydan düzenlemesi ile ilgili yer teslimi yapıyoruz. Vatandaşımızdan özellikle artık dışarıdan gelen misafirlerin daha güzel bir ilçe ile karşılaşması için evlerin balkonlarına çiçekler dikelim. Bizlerde bu işle ilgili en güzel balkon, en güzel bahçe, en güzel evin nasıl olması konusunda yarışmalar yapalım. Hem ilçe kaymakamımız hem Orman İşletme Müdürlüğümüzle beraber Sındırgı’yı güzelleştirelim istiyorum. Bizler de vatandaşlarımıza çiçek ve saksı hediye edelim ve sevgi toplumunu birlikte oluşturalım. İnsanlar bir çiçeği, bir ağacı, bir hayvanı ve tabiatı sevdiğinde inanın birbirini daha iyi sever. Birbirini sevdiğinde de karıncayı bile incitemez. Bugün karıncayı değil, insanlığı katleden kişiler çıkıyor. Bunlar nefret toplumunun birer ürünü. Bugün bombayı patlatanlar dün ailesinden öğretmeninden sevgi sözcüğü duymayanlardır. Bugün Orman Bayramı nedeniyle Sındırgı’da sizler evlerin bahçesini bizlerde ilçemizin giriş, çıkışlarını düzenleyelim ve Sındırgımızda güzel bir hava estirelim. O havanın estirilmesi için bugün 21 Mart tarihini milat olarak kabul edelim. İlçemizin sevgiyle büyümesini, sevgiyle gelişmesini arzu ediyoruz” dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise; “ Kuşkusuz ormanlar bir ülkenin en önemli zenginlik kaynağıdır. Bir ülkenin uygarlık seviyesi üzerinde yaşadığı toprakların ağaçlandırmasıyla da seviyesi ölçülür. Bu vesileyle topraklarının % 60’ı orman olan Sındırgı’da yaşamaktan gurur duyuyorum. Sındırgı halkına yeni görevler düşüyor. Bu ormanları koruyabilmek için herkes gönüllü birer bekçi olmalıdır” dedi. Fidan dağıtım töreninde konuşmaların ardından vatandaşlara fidan dağıtıldı.

21 -26 Mart Dünya Ormancılık haftası nedeniyle vatandaşlara bin adet çam fıstık ormanı dağıtıldı. Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle okullarda fidan dikileceği açıklandı.