Ecadadın Torunları Sabah Namazında Buluştu

Pazartesi, 07 Haziran 2021

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı münasebetiyle 81 ili kapsayan program çerçevesinde Sındırgı İlçe Müftülüğü ve Sındırgı Belediyesinin organize ettiği programda, Şerif Paşa camiinde sabah namazından sonra eller Çanakkale şehitleri için açıldı. Sabahın ilk saatlerinde camiyi dolduran vatandaşlar, namazın ardından Kur’an-ı Kerim, tekbirler ve Kelime-i Tevhidler okuyarak şehit olan askerler için dua etti.  Sındırgı Belediye Başkan vekili Mehmet Yavuz ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak’ın da katıldığı tören, Sındırgı İlçe Müftüsü Halil Hazar’ın duasıyla sona erdi. Sabah namazı sonrası vatandaşlara Şerif Paşa Meydanına Sındırgı Belediyesi tarafından yağlı buğday çorbası, hoşaf ve ekmek ikram edildi.

Sındırgı İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zafer’inin 101. Yılı dolayısı ile Şerif paşa  camisinde sabah namazının ardından Şehitlerin ruhu için Kuran’ı Kerim okudu, tekbirler, tehliller, salat-ü selamlar getirilerek, kasideler ve okunan onlarca hatimlerin duası yapılarak ruhları şad edildi. Program Cuma namazı ile devam etti. Cuma namazından sonra vatandaşlara yağlı buğday çorbası, hoşaf ve ekmek ikram edilerek Çanakkale ruhu yaşatıldı. Program sonunda açıklama yapan Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ise ; “ Çanakkale ruhunu yaşatmak için İlçe Müftülüğümüzle ‘Ecdadın Torunları, Sabah Namazında Buluşuyor’ programı gerçekleştirdik. Programda Şehitlerin ruhu için Kuran’ı Kerim okudu, tekbirler, tehliller, salat-ü selamlar getirilerek, kasideler ve okunan onlarca hatimlerin duası yapıldı. Program sonrasında Çanakkale’de o günün menüsü vatandaşlara ikram edilerek o günün ruhunu yaşamalarını istedik. Sabah namazı ve öğle namazı sonunda şehitlerimiz için yapılan programa vatandaşlarımız yoğun katılım gösterdi. Vatandaşlarımıza bu duyarlı davranışları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sabah namazının ardından vatandaşlara, vatanını savunmak için kıt kaynaklarla savaşan askerlerin yemeği olan buğday çorbası ikram edildi.


İzlemek İçin Tıklayın