Çanakkale Zaferinin 101. Yılı kutlandı

Pazartesi, 07 Haziran 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü törenle kutlandı. Sındırgı Hükümet Önünde ki  Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalar şehitlik ziyareti ile devam etti.

Sındırgı’da düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101.yılı törenlerine Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Jan. Bnbş. Soner Akınsoy, Sındırgı Belediye Başkan Vekili Mehmet Yavuz, daire amirleri, şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aynı gün Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde de çeşitli programlar düzenlendi. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sındırgı Makbule Efe Anadolu Lisesi Tarih  Öğretmeni Mehmet Sarıkaya  yaptı. Çanakkale’yi gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Sarıkaya ; “Çanakkale dualarla atılan her adımda inancın ispatı, bağımsızlık sevdasının yaşanmış gerçekliğidir. Çanakkale savaşı, Türk evlatlarının inançla, imanla, kol kola, göğüs göğüsse sergiledikleri bir var oluş mücadelesidir. Çanakkale zaferi kahraman askerimizin cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz ” dedi.

Tarih  Öğretmeni Mehmet Sarıkaya  konuşmasından sonra şiirler okundu. Oratoryo ve sinevizyon gösterisinin ardından hafta dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.