Yeni Belediye Binasında Çalışmalar Devam Ediyor

Pazartesi, 07 Haziran 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yeni belediye binası Haziran ayında hizmete gireceği bildirildi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Avcı belediye binasında incelemelerde bulundu. Sındırgı’da büyükşehir kapsamında belediye hizmet alanının 74 mahalleye çıkması ile birlikte yetersiz kalan eski bina leylek yavruların uçmasıyla yıkıldı ve yeni hizmet binasının temeli geçtiğimiz Ağustos ayında atılmıştı. Temel atma törenine İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Halil Güner, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katılımıyla gerçekleştirildi.

Ağustos ayında temeli atılan yeni hizmet binasında hummalı bir çalışma ile kaba inşaatının kısa sürede sona erdiği açıklandı. İnşası biten hizmet binasında incelemelerde bulunan Başkan Yavaş, yeni binanın engelli ve yaşlı vatandaşlar düşünülerek düzayak yapıldığını ifade etti.

Termal turizm merkezinde değişimin her alanda hissedildiğini ifade eden Başkan Yavaş; “Sındırgı’nın büyükşehir kapsamında 74 mahalleden ibaret olduğunu düşünerek ve bunlara daha iyi hizmet verebilmek, kolaylıklar sağlayabilmek için yeni hizmet binası yapıyoruz. 1962 yıllarında yapılmış olan belediye binası yerine bugün 4 katlı ve 2 Bin metrekare alanda engelli vatandaşlarımızın da düşünülerek çift asansörü bulunan, nikah salonu, toplantı salonu olan sındırgı mimarisini özelliklerini taşıyan belediye binasında çalışmalar son hızla devam ediyor. Şuanda kaba inşaatı bitmek üzere çatımızı da üzerine yerleştiriyoruz. Haziran ayı itibarıyla Sındırgı Belediyesi yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayacak. Sındırgı’ya sıcak suyun gelmesiyle birlikte evler ve kamu binaları jeotermale ısınmaya başladı yeni belediye binamızda jeotermalle ısınacak” dedi. Başkan Yavaş, eski belediye binasının bacasında leylek yuvasındaki yavrulardan dolayı 3 Milyonluk yatırımın yavruların uçmasının beklendiği için inşaatın geciktiğini ifade etti