Umreciler Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandı

Pazartesi, 07 Haziran 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, umreye gidenlerin sayısı her geçen gün artarken, son umrecileri de Belediye başkanı Ekrem Yavaş uğurladı. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, vatandaşların ve yakınlarının sevinçlerine ortak olmaya devam ediyor. Başkan Yavaş, Kutsal topraklara gidecek olan umrecilerden birlik ve beraberlik İçin dua istedi.

Kutsal topraklara gidecek olan umre adayları için Sındırgı İlçe Müftülüğü tarafından Kapalı Pazar yerinde uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama törenine Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Güner, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Daşkafa ve umreye giden vatandaşların yakınları katıldı.

Umre’ye giden vatandaşlar Kapalı Pazaryerinde akrabaları ve yakınları tarafından dualar ve gözyaşları içerisinde uğurlandılar. Edilen dualar ve okunan ilahilerin ardından umreye gittiler. 111 kişilik grup kutsal topraklarda 24 gün kalacakları ifade edildi. 111 kişilik grupta Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın babası, annesi ve kardeşleri de yer aldı.

Sındırgı İlçe Müftüsü Halil Hazar’ın okuduğu duaya amin diyen vatandaşlar da, yakınlarını kutsal topraklara uğurlamanın heyecanını yaşadı. Umre’ye gidenler için geleneksel hale gelen yolluklar Belediye Personeli tarafından koltuklara bırakıldı. Sındırgı Belediyesinde özel olarak hazırlanan ve umrecilerin yolculuk boyunca ihtiyacı olan malzemelerin bulunduğu hediye çantalarını koltuklarında hazır halde bulan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler.