Şubat Ayı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yapıldı

Pazartesi, 07 Haziran 2021

Sındırgı Belediyesi Oteli Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Uygar Çelik, Hasan Daşkafa, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Sağlık Müdürü İsmail Yüksek ile mahalle muhtarları katıldı.

Büyükşehir yasası ile daha geniş alana yayılan hizmet ağını daha iyi yönetebilmek ve sorunların daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesini sağlamak için muhtarlar ile her ay istişare toplantıları gerçekleştiriliyor. Toplantıda Belediye Birim Müdürleri yapılan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi toplantı öncesi İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yüksek ‘Defin İşlemleri’ hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Sındırgı Sağlık Müdürü Yüksek’in konuşmasından sonra söz alan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, kırsal mahallelerde yarım kalan yolların tamamlanacağını ifade etti. Başkan Yavaş; “Geçen yıl ihalesi yapılan yollarımızı tamamlayarak asfalt atılır hale getirecek. Havalar ısındığı zaman müteahhit çalışmalara başlayarak tamamlayacak. Eksiklikleri Mayıs – Haziran aylarında havaların ısınmasıyla asfalt atılacak. Geçen İlçe Teşkilatımızla yaptığımızda bizim bir yüz kilometre daha yola ihtiyacımız olduğunu illettik büyükşehir’e. Şuanda yol ağında olup ta asfalt olmayan bütün yolların teklifini yaptık. Sındırgı’da toprak yol kalmasın diye uğraşıyoruz. ” dedi. Başkan Yavaş konuşmasının devamında kırsal mahallelerin ekonomik olarak güçlenmesi ve göçün önüne geçilebilmesi için göletlerin çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Yavaş ayrıca kırsal mahallelerde ise bu yıl 156 km asfalt çalışması yapıldığını ifade etti.

Kırsal mahallelerin ekonomik olarak etki edebileceklerin başında gölet ve barajların yapılmış olması gerektiğini belirten Başkan Yavaş; “ 2016 yılında 3 tane göledimizin ihalesi yapılıyor. Çamalan, Büyükdağdere ve Yusufçamı mahallelerine yapılacak göletlerin ihalesi DSİ tarafından yapılıyor. Bunun yanında 10’a yakın gölette iyileştirme çalışması yaptık. Bahar aylarında bu çalışmamalarımız yine devam edecek. Sulama imkanlarının arttırılması demek bir bölgenin ekonomik imkanlarının arttırılması anlamına geliyor. Biz gücümüz yettiği müddetçe BASKİ, Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi olarak bu işlerle ilgili çalışmalarımız devam edecek” dedi. Başkan Yavaş muhtarlara birlikte büyük bir aile olduklarını ve hep birlikte eksiklikleri gidereceklerini bellirtti.