Umreciler Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Pazartesi, 07 Haziran 2021

Umreciler Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 2016 yılında ilk Umreye gidenler 8 Şubat Pazartesi günü yatsı namazından sonra Şerif Paşa Meydanında düzenlenen törenle mukaddes topraklara dualarla uğurlandı.

Sındırgı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akar'ın da yer aldığı 43 kişilik umre heyetini uğurlama töreni sırasında duygusal anlar yaşandı. Kutsal topraklara doğru yola çıkan Umrecilerin yakınları ile gözyaşları arasında vedalaşmaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kutsal topraklara doğru yola çıkan Umrecilerin yakınları ile gözyaşları arasında vedalaşmaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Uğurlama töreni Kuran-ı Kerimin okunmasıyla başladı. Daha sonra umreye gidecek olanlar da eşlik ederek ilahiler okundu. İlahilerin okunmasından sonra umre hakkında kısa blgi verildikten sonra umreciler yakınlarıyla vedalaşarak yola çıktı.

Uğurlama törenine Belediye Başkan vekili Hasan Avcı, başkan yardımcısı Hasan Daşkafa, AK Parti İlçe Başkanımız Halil Güner, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkan vekili Avcı umrecilere hayırlı yolcuklar dileyerek kültür ve sosyal işler müdürlüğümüzce hazırlanan kumanya çantalarını takdim etti.