Aralık Ayı Muhtarlar Toplantısı Belediye Otelinde Gerçekleştirildi

Cumartesi, 05 Haziran 2021


Sındırgı Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen aralık ayı değerlendirme toplantısında mahallelerde yaşanan sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Sındırgı Belediyesi Oteli Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Uygar Çelik, Belediye Meclis Üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı.
Büyükşehir yasası ile daha geniş alana yayılan hizmet ağını daha iyi yönetebilmek ve sorunların daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesini sağlamak için muhtarlar ile her ay istişare toplantıları gerçekleştiriliyor. Toplantıda Belediye Birim Müdürleri yapılan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi. Sındırgı Belediyesi Makine İkmal Müdürü Fatih Acar, Belediye kademe birimimizde gelen talepler doğrultusunda çalışma yaptıklarını ifade etti.
Yol Müjdesi
Sındırgı Belediyesi Birim Müdürlerinin konuşmalarından sonra sonra söz alan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Sındırgı Akhisar yolunun ihalesinin Ocak ayında yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Yavaş konuşmasının devamında ise; “ Çevre yolu hızla devam ediyor. Çevre yolu Kocaköprye kadar devam edecek. Kocaköprüye ilave köprü yapılacak. Sındırgı Bigadiç arası ise yeni yol projesi kapsamında duble yol olacak. Simav yolu normal iyileştirmenin yanı sıra Abideye kadar duble olarak yolda tam yedi tane tünel bulunuyor. 20 Trilyonluk yolun geçenler ihalesi yapıldı 45 kişilik ekip sürekli olarak çalışıyor, etüd yapıp proje hazırlayacaklar. Proje sonunda yol yapımı için ihale yapılacak. Tabi bunların yapılması için zaman lazım. Abide’den Çelebiler rampasına kadar duble yol olacak orada da döner kavşakla ayrılacak. Çevre yolu çalışmaları Gölcük ayrımına kadar devam edecek. Bu ayın 25’inde Sındırgı Akhisar yolu ihaleye çıkacaktı. Ama yeni kanun çıktı şimdi Ocak ayında ihale yapılacak. Sındırgı Akhisar yolu aynı güzergahta virajlar kaldırılacak ve 13 metre genişliğinde olacak. Akhisar yolunun tamamı ihaleye çıkarılıyor. İlçemizin yol sorunu çözüldüğünde daha çok insan gelecek ve ektiğiniz ürünler daha çok para yapacak” dedi. Başkan Yavaş ayrıca kırsal mahallelerde ise bu yıl 156 km asfalt çalışması yapıldığını ifade etti.
Mahalle muhtarlarıyla 2015 yılının son istişare toplantısında Karla Mücadele hakkında bilgi verdi. Başkan Yavaş, geçen yıl en şiddetli kışı yaşamalarına rağmen atlattıklarını ifade ederek; “ Geçen yıl en şiddetli kışı geçirdik. Sıkıntılarımızdan ders çıkararak bu yıla hazırlandık. Afet Koordinasyon Merkezimiz kışa hazır. Bizi yanlış yönlendirmeden doğru istikamete giderek, birlikte hareket delim dedik. Yoğun kar yağışında önce ana arterleri açmamız gerekiyor. En çok insanların kullandığı yerleri açmamız gerekiyor. Mahalle muhtarlarımızın yada orada yaşayan insanlarımızın yanlış yönlendirmeleri sonunda geçen yıl iki –üç gün greyderimizi, kepçemizi çıkaramadığımız yerler oldu. Acil hastalık olduğu zaman 112 arayın. Onlardan bir talep gelmesi gerekiyor. Zorlu kış şartlarına biz hazırlığımızı yapıyoruz. Sizlerden de bu konuda destek bekliyoruz” dedi.