Belediye Personeli İş Güvenliği Eğitiminde

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Sındırgı Belediyesi, 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında saha personeline iş Sağlığı ve İş güvenliği (İSG) eğitimi verilmesini sağladı. İş Sağlığı ve Güvenliği birimi Müdürü Emel Akbal, İş Sağlığı ve Güvenlik Uzmanı Erdoğan Süle, Sındırgı Belediyesi İşyeri Hekimi Dr. Mustafa Gündüz, Hedef İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Emel Savuran ve İlk Yardım Eğitmeni Onur Aslantas’ın Belediye Otelinde verdikleri eğitime Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ta katıldı.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye çalışanlarını İş Sağlığı ve İş Güvenliği konularında bilgilendirmek, bu alandaki hatalarını minimuma indirmek, daha güvenli çalışmalarını sağlamak ve oluşabilecek iş kazalarını önlemek amacıyla tüm belediye personeline İSG eğitimi verilmesini sağladı.
Sındırgı Belediyesi düzenlenen eğitimde, iş ortamında olası kazaların önüne geçmek için alınması gereken önlemler, ilk yardım, kazalara karşı alınacak önlemler, risk değerlendirmeleri konularında bilgiler verildi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yapılan eğitimle personelin daha güvenli çalışacağını kaydetti. İş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Yavaş, “Yapılan araştırmalar iş kazalarının önlenebileceğini kanıtlamakta. Biz de iş güvenliğine büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bu konuda personellerimizi eğitici birçok eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerimiz belirli dönemlerde devam edecek” diye konuştu. 2 günlük eğitimin ardından kursa katılanlar sınav oldu. Balıkesir Sağlık Müdürü İlkyardım Eğitmenleri Murat Bostan ve Serdar İlgör yazılı ve sözlü sınav yaptı.Hedef İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Emel Savuran ve İlk Yardım Eğitmeni Onur Aslantas’ın Belediye Otelinde verdikleri eğitime Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ta katıldı.