Dev Projeler Hizmete Giriyor, Sındırgı Gelişiyor

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçede dev projeleri bir bir hayata geçirerek Sındırgı’nın gelişmesini sağlıyor. Başkan Yavaş, termal turizm parlayan yıldızı ilçede daha modern ve daha otantik bir yapıya kavuşması için seçim döneminde açıkladığı projeleri hayata geçirerek halkın güvenini boşa çıkarmıyor.
Sındırgı’nın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarına hız veren Başkan Yavaş, Çevre Yolu, 2. Etap TOKİ, Kalemdere Islahı, Yeni Hizmet Binası, Kent Meydanı projelerinden ile birlikte ilçede sosyal alan oluşturma çalışmaları kapsamında kanal yolu üzerinde bulunan 2596 metrekareye içinde oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolu ve yeşil alanın bulunduğu bir parkı ilçeye kazandırıyor.
Daha önce atıl bir durumda bulunan 2596 metrekarelik alan yapılan proje ile parka dönüşecek. Çalışmaları yerinde takip eden Başkan Yavaş; “ Atalarımızın şehir diye bahsettiği, insanların birbirleriyle kucaklaştığı, insanların çoğu işlerini birbirleriyle paylaştığı, komşuluk ilişkilerinin en üst düzeyde olduğu, şehirleri inşaa etmek üzere belediye çalışmalarımız devam ediyor. Sevgi yolu diye bahsettiğimiz 2596 metrekare alana yürüyüş parkuru, bisiklet yolu, sevgi parkı diye işe başladığımız ama tam olarak ismini netleştirmediğimiz bir alanda çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın katkılarıyla parkın ismini birlikte bulacağız. Yaptığımız bu parkta insanlarımız hem dinlendiği gibi, hemde çocuklarımız gönüllerince eğlenebilecek. Fitnes aletleriyle yürüyüşten sonra spor yapma imkanı bulmuş olacaklar. Sındırgı termal turizmi ile yeni hedefleri olan bir yer. Çaygören Barajı, Yağcıbedir Halısı, Eman Oteli ve Hisaralan Kaplıcaları olsun bölgeyi yeni yeni keşfeden insanlar var. Onlarında dinlenebileceği bir alan olduğu için biz her yaptığımız işte yöre mimarisini kullanmaya özen gösteriyoruz. Doğal malzemelerle yeni işler yapmaya çalışıyoruz. Amacımız şehrimizin bir kimliği, bir bakış açısı olan şehrin her bir yanında farklı yaşam alanlarının oluşmasını sağlamak. Şehir meydanımızın ihalesi yapılmak üzere, Sındırgı mimarisi tarzında yeni belediye binasının inşaatı son sürat devam ediyor. Sındırgının her alanını dizayn etmek için çalışıyoruz. Bu dizaynımızda yöre mimarisini önemsiyoruz. Mutluluğun şehri Sındırgı eski ve yeniyi kucaklayarak geleceğe emin adımlarla yürümeye devam ediyor” dedi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yapımı devam eden sevgi yolu üzerindeki çocuk parkı ve sosyal yaşam alanında incelemelerde bulundu. Yapılan parkın ismi vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda konulacağını bildiren başkan Yavaş, Balıkesir caddesinden pazar yeri girişinden başlayıp, hastane parkına kadar olan caddenin alt yapısı tamamlandıktan sonra yürüyüş parkuru, bisiklet yolu ve dinlenme yerleri ile sosyal yaşam alanına dönüştürüleceğini söyleyerek projeye destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür etti.