Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk Festivali Heyecanı

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Sındırgı Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen “Sındırgı Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk Festivali”, hazırlıkları tamamlandı. 20 Kasım Cuma günü yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival için Sındırgı Atatürk Stadyumunda çalışmalar tamamlandı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Ata sporlarına destek vermeye devam ediyor. Belediye Başkanı Yavaş, termal turizmin parlayan yıldızı Sındırgı’yı Ata sporlarıyla özdeştiriyor. Başkan Yavaş2ın göreve gelmesiyle geçmiş, günümüzle buluştu adeta. Sındırgı halkının özlem duyduğu Ata sporları yeniden hayat buldu. Geçtiğimiz günlerde 17. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günleri kapsamında Yağlı Güreşler ve Cirit Gösterileri yapılmıştı. Vatandaşlar güreş ve cirit gösterilerini yoğun ilgi göstermişti. Başkan Yavaş’ın katkılarıyla bu yıl Sındırgı’da bir ilk yaşanacak. Ata sporlarından ‘Atlı Okçuluk’ Sındırgı’da hayat bulacak. 20 Kasım Cuma günü saat 15.00’da Kortej yürüyüşü ve at seçimi yapılarak başlayacak. 21 Kasım Cumartesi saat 09.00 ile 16.00 arasında Sındırgı Atatürk Stadyumunda Memlük Parkuru ve Kabak Parkurunda yarışmacılar hünerlerini gösterecek. 22 Kasım Pazar günü saat 11.00 ile 13.30 arasında Atlı Savaş Sanatları ve Atlı Akrobasi Gösterileri yapıldıktan sonra ödül töreni ile festival sona ereceği açıklandı.

Sındırgı Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk  Festivaline Türkiye genelinden 40 yarışmacı katılacağı açıklandı. Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak; “ Sındırgı ilkleri yaşamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız 17. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günlerinde ilk defa festival kapsamında Çaygören Barajında yelkenli gösterileri, Yamaç Paraşütü yapıldı. Yine ilk defa Çavdarlı Şerif Paşa Atlı Okçuluk  Festivali yapıyoruz. Festivale tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.