Cirit Festivale Renk Kattı

Cumartesi, 05 Haziran 2021


Sındırgı ilçesinde 17. Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen cirit atma oyunlarına yoğun katılıma sahne oldu. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, cirit oyunlarının açılışında yaptığı konuşmada, Ata sporlarına her zaman destek verdiklerini ifade etti. Cirit müsabakaları sırasında gökyüzündeki paramotorların gösterileri vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.
17. Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen cirit atma yarışması nefes kesti. Sındırgı ilçesi panayır alanında yapılan etkinliğe yaklaşık 50 kişilik atlı grubu katıldı. Atını alıp panayırın yolunu tutan Sındırgılıları yüzlerce kişi soluksuz izledi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, cirit yarışmalarının başlangıcında yaptığı konuşmada, Atasporu ciritin yaşatıldığı Sındırgı ilçesinin sonra at ve atçılık ile de adını Türkiye’de duyurduğunu belirterek, ” 17. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat günlerinde yeni adrenalinler yeni heyecanlar yaşanıyor. Atlı Cirit spor kulübümüz Balıkesir’in tek Cirit kulübü. Bu festivale renk kattılar. Daha önceki yıllarda da Türkiye Cirit Kulübünün çeyrek müsabakaları bu sahada yapıldı. Bizler Ata sporumuza sahip çıkıyoruz. Onlara Belediye olarak ahırlarını ve sahalarını yaptık. Sındırgı termal turizm merkezi ilan edilmiş bir bölgede otellerin sayısı gün geçtikçe artan bir yer. Buna bağlı gelen misafirler buralarda daha fazla gün geçirmek ve daha fazla çevreyi ve kültürel değerleri öğrenmek istiyorlar. Bu öğrenmek istedikleri işin başında cirit ve el emeği göz nuru yağcıbedir halısını tanımak istiyorlar. Bizlerde onlara burada daha huzurlu daha mutlu günler geçirebilirsek ne mutlu bize. Bugün burada toplanan bu kalabalık bize şunu gösteriyor. Biz millet olarak ata sporunu seviyoruz.” dedi.
Konuşmanın ardından başlayan yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Zaman zaman atların kontrolünü kaybeden sporcular seyircilerin arasına daldı. Ciddi kazaların yaşanmadığı cirit müsabakasında, bazı sporcular ise yarış esnasında atlarından düşme tehlikesi yaşadı. Yarışmaya katılanlara ödülleri Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir ve İlçe Kaymakamı Ercan Ateş tarafından verildi. Cirit Müsabakalarını Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Kerim Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar izledi.