Ege Kıyafetleri Defilesi Büyüledi

Cumartesi, 05 Haziran 2021

17.Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir halı kültür ve sanat günleri etkinlikleri Otantik Ege Kıyafetlerinin tanıtıldığı İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen defileyi Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Belediye Meclis üyeleri ve Vatandaşlar izledi.
17. Uluslararası Sındurgu Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Şerif Paşa Meydanında yapılan defileye vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Otantik Ege Kıyafetlerinin tanıtıldığı defilede 10 manken 33 adet elbisenin tanıtımını yaptı. Defilede, Kaftan, İğne İşlemeli kıyafetler ve Eski İzmir Gelinlikleri tanıtıldı.
Defile sonunda açıklama yapan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ” Sındırgı bu yıl ilkleri yaşamaya devam ediyor. 17. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat günleri etkinliklerinde İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü tarafından Otantik ege elbiseleri defilesi yapıldı. Vatandaşlarımızı ilgisi yoğun oldu. İnşallah gelecek sene Yağcıbedir2in deseni, rengini elbiselere işlemek için çalışma yapacağız” dedi.