17. Uluslararası Yağcıbedir Festivali Başladı

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Her yıl Eylül ayında Sındırgı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde yapılan, fakat son terör saldırıları sebebiyle ertelenen 17. Sındırgı Yağcı Bedir Halı Kültür ve Sanat Günleri Cuma günü başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı’nın birlikte açılış kurdelesini kestiği festivalde bu yıl ilklerin yaşanacağı açıklandı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Ak Parti Milletvekili Kasım Bostan Sındırgı Belediyesini ziyaret etti. Ziyaretten sonra davullar eşliğinde kortej festival alanına yürüdü. Cumhuriyet Meydanında protokol üyelerini Sındırgı Atlı Cirit Spor Kulübü üyeleri atlarıyla karşıladı. Heyet daha sonra festival alanına geçti. Festival’in açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaptı. Başkan Yavaş, “ 3 Eylül’de normalde yapmamız gereken ama ülkemizde ki terör olayları sebebiyle o günlerde yapmadığımız ve eğlence kısmını tamamen kaldırdığımız ve sanat anlamında kültür anlamında Yağcıbedir’i dünyaya tanıtmak maksadıyla böyle bir günü tertip ettik. Bu gün özel oldu. Şerif Paşa meydanında Butik bir festival yaşıyoruz. Bu özel günü bu yıl ilk defa devletimizin yüksek bir desteği ile yapma imkanı bulduk. Devletimiz 150 Bin TL destek verdi. Festival kapsamında ilk defa Çaygören Barajında yelken gösterileri, yama paraşütü gösterileri, Atlı Cirit Spor Kulübünün Cirit gösterisi ve Yağcıbedir Yağlı Pehlivan Güreşleri yapılacak. Bu etkinliklerin hepsi çok özel, çok güzel. Rabbim bize bu güzel günleri gösterdiğinden dolayı bu organizasyonu yapılmasından dolayı, bu organizasyonda emeği geçenlerden binlerce şükürler olsun” dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın konuşmasından sonra söz alan İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise, 17. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür e Sanat Günlerinde bir arada bulunmaktan memnun olduğunu ifade etti. Ak Parti Milletvekili Kasım Bostan ise, Bu tür etkinliklerin gelecek nesillere ulaşabilmesi için gereken her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.
“Sındırgı’yı Dünya Markası Yapacağız”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ise; “, 17. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür e Sanat Günleri Sındırgımıza, Balıkesir’imize, Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Sındırgı’yı marka şehir yapmak için, bizlerde Sındırgı Belediye Başkanımızla birlikte çalışıyoruz. Bir taraftan Yağcıbedir, bir taraftan Sındırgı’nın termalini İnşallah hep birlikte Dünya markası yapacağız. Türkiye değil. Sındırgı’mızın çok büyük zenginlikleri var. Yağcıbediriyle, Yörüğüyle, Folkloruyla, her şeyiyle bu festivalde bu zenginlikleri ülkemize ve dünyaya tanıtacak. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Açılış konuşmasından sonra Festivalin açılış kurdelesi kesildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve beraberindeki heyet daha sonra Şerif Paşa Meydanına kurulan stantlarda incelemelerde bulundu.