Festival Heyecanı Başladı

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Sındırgı ilçemizde festival heyecanı başladı. Her yıl Eylül ayında Sındırgı’nın kurtuluş gününde başlayan festival terör olayları nedeniyle iptal edilmişti. Terör olayları nedeniyle ertelenen ve Cuma günü başlayacak olan festivalde ilkler yaşanacak. Festival kapsamında bu yıl ilk defa ‘Çaygören Barajında yelkenli gösterileri, Yamaç Paraşütü, Defile’ gibi çeşitli etkinlikler yer alacağı açıklandı. Başkan Yavaş, tüm vatandaşları festivale davet etti.
Her yıl Sındırgı’nın kurtuluş gününde başlayan ve 5 Eylül tarihinde sona eren ‘Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri’ terör olayları nedeniyle Belediye Meclis Üyeleri ortaklaşa aldığı kararla iptal edilmişti. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, 17. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günlerinin 13- 15 Kasım tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.
Sındırgı’nın turizm alanında gelişeceğini ve ilçenin kültürel değerlerinin tanıtımı için bu etkinliklerin önemine değinen Başkan Yavaş; “ Turizm bir ilçedeki bütün faaliyetleri içerisinde toplayabilecek kadar zengin ve herkesi kapsayan bir imkanlar manzumesi ve bu imkanlara haiz olan yerlerin başında da Sındırgı geliyor. Ama Sındırgı İzmir – İstanbul yolunun gitmesiyle unutulmuş bir yer. Biz bu unutulmuş yerde yelken sporlarını yapıyoruz. Bu yıl etkinlikler 13 Kasım Cuma günü stantların açılmasıyla başlayacak. 14 Kasım Cumartesi günü ise saat 11.00’da Çaygören Barajında Yelkenli Gösterileri, 13.00’da Şerif Paşa Meydanında İzmir Olgunlaştırma Enstitüsü Otantik Ege Kıyafetleri Defilesi, yine aynı yerde En güzel halı yarışması ve en hızlı halı dokuma yarışmaları yapılacak. 15 Kasım Pazar günü ise Kocakonak Panayır alanında Saat 10.00’da Atlı Cirit gösterileri, Güreş Müsabakaları ve Yama Paraşütü gösterileri ile etkinliklerimiz sona erecek. Etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.
Başkan Yavaş, Güney Marmara’nın en büyük barajında yelkenli sporların her zaman yapmayı planladıklarını ifade etti.