Ulu Önder Atatürk’ü Özlemle Andık

Cumartesi, 05 Haziran 2021

İlçemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.
Sındırgı ilçemizde 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 77. yılı etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. Hükümet Konağı önünde Atatürk Büstüne çelenklerin bırakılmasının ardından düzenlenen anma programına Kaymakam Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Program ilk olarak Kaymakam Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın anıta çelenk sunumu ile başladı. Saat dokuzu beş geçe sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu.
SINDIRGI’DA HAYAT 1 DAKİKA DURDU
Ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu. yolda yürüyenler durdu, Balkonlardaki vatandaşlar Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda bulundular.
Program daha sonra METEM’in konferans salonunda devam etti. METEM’de yapılan anma programında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili çeşitli konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Anma programında diğer etkinliklerin yapılmasının ardından anma programı sona erdi.