MYO’da Aşure Dağıtıldı

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Muharrem Ayı ve Aşure Günü münasebetiyle Sındırgı Belediyesi öncülüğünde Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine aşure dağıtıldı. Dağıtım törenine katılan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, aşurenin yüzyıllardır süre gelen bir gelenek olduğunu söyleyip insanlar arasındaki dayanışma ve paylaşmanın aşure ile pekiştiğini ifade etti.
Meslek Yüksek Okul Müdürü Halil İbrahim Özmen ile birlikte MYO öğrencilerine aşure dağıtan Başkan Yavaş, böyle günlerin insanlar arasında paylaşma duygusuyla beraber kardeşliği de güçlendirdiğine dikkat çekti.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş; “Muharrem ayının sembolü aşuremizi bugün Meslek Yüksek Okulumuzda ki öğrencilere dağıtıyoruz. Muharrem ayı da Ramazan ayı kadar kıymetli ve değerlidir. Bu ayı dolu dolu geçirmek ve anmak, Allah’a ve ahiret gününe inanan bütün toplumlar için bir gelenektir. Bu sebeple yüksekokulumuzda görev yapan öğretim elemanlarımızın, personelimizin, öğrencilerimizin ve tüm İslam âleminin Muharrem ayını kutlarım. Bugün MYO da hocalarımla beraber güzel bir anı oldu. Ayrıca bugün üniversite, hayırsever, kalkınma ajansı ve belediyemiz tarafından yapılan ek bina inşaatının ilk hayrını yapmış olduk. Eğitim açısından memleketimize öğrencilerimize hayırlı bir dönem, hayırlı bir sezon diliyorum” dedi.
MYO Müdürü Özmen ise; “Hem okulumuza yapmış olduğunuz desteklerden dolayı, hemde öğrencilerimizi düşünüp bu hayrı bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Bu ayın mübareğini, bu ayın bereketin, bolluğunu, öğrencilerimizle beraber paylaşmış olduk. Onlara da böyle bir katkı sağlamış olduk. Emeklerinizden dolayı teşekkür ederim. Allah kabul etsin” dedi. Belediyenin aşure ikramından ve geleneğin yaşatılmasından memnun olan öğrenciler ise, Başkan Yavaş ve belediye personellerine teşekkür etti. MYO’da Aşure dağıtımına Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yavuz, Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, MYO Müdürü Halil İbrahim Özmen, Öğretim Görevlileri ve Öğrenciler katıldı.