84 Yaşında Kavalıyla Hayata Renk Katıyor

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Sındırgı ilçesine bağlı Kepez mahallesinde ikamet eden Kemal Ünal (84) genç yaşta öğrendiği kavalını yanından hiç ayırmadığını ifade etti
Kepez mahallesinde genç yaşta çobanlık yaparken öğrendiği kaval onun hayatının vaz geçilmez bir parçası oldu. Yanından hiç ayırmadığı kaval için ben onun sesine aşık oldum diye söyleyen Ünal, kutlamalarda özel olarak çağrıldığını kaydetti.


Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın mahalle ziyareti sırasında kavalıyla minik konser veren Ünal aynı zamanda kavalı nasıl temin ettiğini bilgilerini verdi. Kavalı bir kuzuya aldığını ifade eden Ünal; “ Çobanlık yaparken ben kavalın sesine aşık oldum. Öğrenmeye karar verdim ve kaval almaya karar verdim. Bunu duyan bir arkadaş bir gün kaval getirdi bana. Kavalı bir kuzu karşılığında vereceğini söyleyince bende kuzu vererek satın aldım. Bana o gün koç istese yine vererek alacaktım. Bugün evde 4 kavalım var. 4 Kavalı dört kuzuya aldım.

Kavalımı yanımdan hiç ayırmam çünkü ben onun sesine aşığım. Benim bu yaşta kaval çaldığımı bilen protokol üyeleri ilçede bir etkinlik olduğu zaman çağırırlar bende onlara kavalımla minik konser veriyorum” dedi. 84 yaşında ki Ünal, çobanlık yaparken öğrendiği kavalı yanından hiç ayırmadığını mahallelerine gelen ziyaretçilere mini konser verdiğini belirtti. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, 84 yaşında kavalıyla mini konser veren Ünal’ı dinledikten sonra konser için teşekkür etti.