Sındırgı’nın çehresi dev projelerle değişiyor

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, seçim öncesi verdiği sözleri bir bir yerine getirerek vatandaşların takdirini topluyor. Başkan Yavaş, seçimler öncesi Kocakonak mahallesini Sındırgı’dan ayıran Kalem Deresini ıslah ederek cazibe merkezi haline getirecek projeyi gündeme getirmişti. Yüksek maliyeti nedeniyle hayata geçirilemez denilen Kalem Dere Islahı Projesinin ihalesi yapıldığı bildirildi. İhalenin yaklaşık 4 milyon TL muhammen bedelle yapıldığı kaydedildi.


Sındırgı Belediyesi tarafından dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
İlçenin en eski mahallerinden Kocakonak mahallesinde yıllardır ihmal edilen Kalem deresi ve çevresindeki ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları ihalesi yapıldı. Yer teslimi önümüzdeki günlerde yüklenici firmaya teslim edilerek dev bir yatırımla çalışmalara başlanacağı kaydedildi. 2004 -2009 yılları arasında ilçede sel taşkınlarının önüne geçebilmek adına dere ıslahlarına önem veren Başkan Yavaş, yarım kalan derelerin ıslahların tamamlanması ve diğer derelerin ıslahlarının yapılması için göreve gelir gelmez Ankara’da Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı’yı ziyaret ederek taleplerde bulmuştu. Bu taleplerin doğrultusunda Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz ve beraberindeki heyet 14 Temmuz 2014 tarihinde ilçeye gelerek incelemelerde bulunmuştu. Başkan Yavaş’ın girişimleri meyvesini vermeye başladı. 4 milyonluk dev yatırımla Kalem Deresi ıslah edilerek etrafına yapılacak çevre düzenlemesiyle cazibe merkezi haline geleceği belirtildi.


DSİ’den emekli Belediye Meclis Üyesi Hasan Avcı ise Kalem Deresi ıslahıyla ilgili olarak; “Kalem deresi sındırgı ile Koca konak mahallesini birbirinden ayıran bir dere. Uzun yıllardan beri dere ıslahı yapılması beklenen bir dere. Belediyemizin girişimleriyle DSİ Bölge Müdürü Erol Şenöz’ün gelip yerinde görmelerinden sonra ıslah çalışması yapılmasına karar verildi. İhalesi bugün itibarıyla yapıldı. Yaklaşık 4 Milyon TL’lik bir iş. Sındırgı’nın güzelleşmesine, insanlarımızın güvenli bir şekilde burada yaşamalarına vesile olabilecek bir çalışma. DSİ Bölge Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. METEM’in 100 metre yukarısından başlayıp DSİ Sulama kanalına kadar olan 1 km’lik alanda yapılacak bir çalışma. İhalesi yapılan işin daha sonra yer teslimin yapılmasıyla çalışmalar başlayacak. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Devamında da çevresinde peyzaj çalışması yapılarak güzel alanlar oluşacak. İnsanlarımızın rahatça yaşayabilecekleri yürüyüş alanları, rahatça oturabileceği sosyal alanlar oluşturulacak. Özellikle sanayi esnafımız ve çevresindeki vatandaşlarımız için güzel bir çalışmayı hayata geçiren herkese çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın göreve gelmesiyle birlikte dev projeleri bir bir hayata geçirmesiyle birlikte ilçede değişimin her alanda hissedildiği kaydedildi. Sındırgı’nın geleceğine yön veren dev yatırımlar vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.