Başkan Yavaş “Vatandaş bize değil, Biz Vatandaşa gidiyoruz”

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Sındırgı’nın 74 Mahallesinde başlatılan sorunları yerinde tespit ve yüz yüze görüşme ziyaretlerine devam ediyor.
Başkan Yavaş’ın Mahalle gezilerine Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri eşlik etti. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve beraberinde ki heyet bir günde kırsalda 6 mahalle ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Sındırgı Belediyesi tarafından Pelitören ve Bulak mahallesine yapılan sağlık evlerinde incelemelerde bulundu. Sındırgı Belediyesinin kırsal alanda bulunan mahallelerde başlattığı hizmet çalışmaları devam ederken, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bugüne kadar mahallelerde yapılan hizmetleri yerinde inceleyerek, başka sorun olup olmadığını kontrol ediyor.


Büyükşehir yasasıyla birlikte köylerin mahalle statüsüne dönüşmesinin ardından sorumluluk alanı genişleyen Sındırgı Belediyesi, kırsal mahallelerde ki sorunları çözmeye devam ediyor. Kürendere, Bulak, Mumcu, Pelitören, Karacalar ve Derecekören Mahallesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yavaş, ‘Sorunların tespiti, yerinde çözüm üretilmesi, vatandaşların da bilgilerine başvurulması için başlattığımız mahalle gezilerimize ara vermeden devam ediyoruz. Geziler sırasında tespit edilen sorunların en kısa sürede çözümü için gayret gösteriyoruz. İmkânlarımız dâhilinde acil sorunları çözüme kavuşturacağız. Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda yaşam sürmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz’ dedi.


Mahallelerde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yavaş, hedeflerinin hizmet almamış mahalle bırakmamak olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi. “Büyükşehir yasasıyla birlikte sorumluluk ve hizmet alanlarımız genişledi. Göreve geldiğimiz günden bu yana sorumluluk alanımızda bulunan kırsal mahalle ve sokaklarımızda yoğun bir çalışma başlattık. Kırsal bölgelerimizdeki mahallelerimizde hizmet ağımız ne kadar genişlediyse filomuzu da aynı ölçüde genişletmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında birçok mahallemizin çöp sorununu çözdük. Aynı zamanda yolların bakımı, stabilize, asfaltlama ve parke konusunda da önemli bir hizmet yaptık. Mahalle mahalle sorunları çözmeye devam ediyoruz” dedi.