Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Sındırgı Belediyesi eğitim ve öğretime yaptığı katkıyı sürdürüyor. Sındırgı Belediyesi kentte bulunan okullarda okuyan öğrencilere Bin 550 paket kırtasiye yardımı yaptı.
İlköğretim Haftası Kutlamaları Kurtuluş İlköğretim Okulunda yapıldı. Törene Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, Daire Amirleri, Veliler ve Öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Ethem Sutaş günün anlamını belirten konuşma yaptı. Sutaş, Okulun tarihinden bahsettikten sonra öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı. Sutaş’ın konuşmasından sonra öğrenciler şiir okumasıyla tören sona erdi. Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan kırtasiye setleri sınıflarda sıraların üzerlerine bırakıldı. Tören sonunda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve protokol üyeleri sınıflarda kırtasiye seti dağıttı.


Öğrencilere yıl boyunca kullanacakları kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Kırtasiye malzemesi alan öğrencilerin bir hayli mutlu oldukları gözlendi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ülkenin kalkınmasının, muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasının da öğretmenlerin çabaları ile olacağını bu inançla eğitime ve öğretime her zaman katkıda bulunduklarını ifade ederek, “Belediye Başkanlığı olarak çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla kırtasiye yardımı yapıyoruz. Yine aynı şekilde okullarımızın tamiratı ve çevre düzenlemelerini yaparak tertemiz ortamlarda çocuklarımızın eğitim yapmalarını sağlıyoruz. Bir Milletin okur-yazarlık oranı ne kadar yüksek olursa o millet o derece kalkınır. Kendimize, ailemize, çevremize, ulusumuza, insanlığa yararlı olmak okuma yazma öğrenmekle başlar. Birey olarak başarılı olmak için en başta okumayı ve yazmayı öğrenmek zorundayız. Bilmediklerimizi okuyarak öğreniriz. Okuyarak öğrenmek dinleyerek öğrenmekten daha kalıcı ve önemlidir. Kişilerin önce kendisine sonra aile ve çevresine yararlı olmaları ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmemiz de okumakla ve eğitimle gerçekleşir. Okuma iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırmamızı sağlar” dedi.

Yavaş, çocukların ihtiyaçlarını karşılayıp, aileleri bir nebze olsun yükünü hafifletebilmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttıktan, Öğretmenlerle bir süre sohbet edip beraberindeki heyetle çay içti. Okulun ve öğretmenlerin nelere ihtiyaç duyduğunu sorarak, belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Çantalarını ve kırtasiye seti hediyelerini alan öğrenciler ile aileleri mutlu olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a teşekkür ettiler.