Jeotermal Kazılarda Bozulan Yerlere Sıcak Asfalt Atılıyor

Cumartesi, 05 Haziran 2021

İlçemizde jeotermal sıcak su çalışmaları tüm hızıyla devam ederken vatandaşların mağdur olmaması için Sındırgı Belediyesi pratik çözüm buldu. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, şehrin alt yapısında BASKİ ile çalışma yapılacağından dolayı bozulan kilitli parke taşlarının yerine sıcak asfalt attırıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden temin edilen sıcak asfalt çalışmasını takip eden Başkan Yavaş, İleride daha iyi daha güzel işler yapabilmek için vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade etti.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden temin edilen sıcak asfalt Sındırgı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından mahalle aralarına atılıyor. Jeotermal çalışmaların devam ettiğini ve BASKİ ile yer altı şebekesinin yenileceğini ifade eden Başkan Yavaş; “Sındırgımızda jeotermal çalışmalarımız devam ediyor. Jeotermal çalışmalarımızın arkasında kalan kısımlarda yollar bir şekilde bozuluyor. Ama BASKi aracılığıyla Sındırgımızda şuanda hem kanalizasyon hem de yeni su şebeke hattının yenilenmesi projemizde bir yandan devam ediyor. Elektrikler de yer atına alınıyor. Tabi bu ciddi manda geçici şekilde vatandaşlarımıza ciddi manada rahatsızlıklar veriyor. Tabi kışta yaklaşmakta buraların tekrar parke taşı tamir etmek ve tekrar bozulacağından dolayı şuanda ekonomik olmadığından kaynaklanan sebeple Balıkesir Büyükşehir belediye başkanımızdan bu konuda destek istedik. sağ olsun Edip Başkanımız sıcak asfalt talebimizi yerine getirdi.

Şuanda sıcak asfaltımız geliyor. Bozulan yerleri geçici olarak sıcak asfalt ile yama yapıyoruz. Aynı zamanda kışa hazırlık yapıyoruz. Kışın vatandaşlarımız çamurdan kurtulsunlar diye. Şehir yer altı şebekesinde ciddi manada tadilatlar yapılacak. Bu tadilatlardan kaynaklanan sebeple de vatandaşlarımız biraz sıkıntı çekecek. Bu konuda anlayış bekliyoruz vatandaşlarımızdan. Hiçbir zaman iyi bir nimet, güzel bir şeyler yapılırken sıkıntılar çekilmesi çok normal. Bir iki yıl içerisinde şehrin alt yapısı tamamen yenilenmiş olacak. Daha ileride daha güzel işler yapabilmemiz için bu alt yapıyı yapmamız gerekiyor. Toz veya çamurdan dolayı da vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, jeotermal kazılarında bozulan kilitli parke taşlarının döşemesinin BASKi’nin yer altı şebekesinin yenileme çalışmala