Hızlı, Kaliteli ve Ekonomik Hizmet Dönemi Başladı

Cumartesi, 05 Haziran 2021

Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla birlikte hizmet ağı genişleyen Sındırgı Belediyesi vatandaşlara daha kaliteli ve daha hızlı hizmet verebilmek için Kumluca mevkiinde bulunan eski taş ocağına kısa sürede inşa ettiği kademe ve garaj binalarını kullanmaya başladı. Eski taş ocağında yapılan modern kademe ve garaj binasına kavuşan Sındırgı Belediyesinin aynı zamanda bank, çöp konteynırı, araç bakım ve tamiratını yaparak tasarruf sağladığı belirtildi.


Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde daha önce itfaiye ile bir arada bulunan kademe binası ilçe merkezi dışına çıkardı. Daha önce Taş Ocağı olarak hizmet verilen 5 bin metrekare alanın 1000 metrekaresine kademe binası ve garaj inşa edildiği bildirildi.


Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi tarafından eski Taş Ocağında 5 bin metrekare alana projelendirilen yeni kademe binası ve garaj yapımı sona erdi. Yeni kademe binasının hizmete girmesiyle birlikte üretime hızlı bir başlangıç yaptı. Yeni kademe binasında incelemelerde bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyesi Emin Duman, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Fatih Acar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçe merkezi ve kırsal mahallelere de hızlı ve kaliteli hizmet edebilmek için Sındırgı Belediyesi tarafından bin metrekare alan üzerine inşa edilen kademe binasında personelin dinlenebileceği oda, yemekhane, mescit, duş ve tuvaletlerin yer aldığı kaydedildi. Binada ayrıca idari odalar ile toplantı salonu ve malzeme depolarının da bulunacağı ifade edildi.


Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, 74 mahalleye daha kaliteli ve daha hızlı hizmet verebilmek ve bütün çalışmaların tek bir yerden yürütülmesi için çok önem verdiği kademe ve garaj binası inşaatının her aşamasını titizlikle takip etti. Başkan Yavaş’ın bizzat aktif olarak çalıştığı kademe ve garaj binası kısa sürede tamamlanarak hizmete girdi. Belediye personeli yeni kademe binasında ihtiyaçlara cevap verebilmek için tüm gücüyle çalışmalarına devam ediyor.


Balıkesir’imizin büyükşehir olmasıyla beraber ihtiyaçlarda ona göre değişiyor. Büyükşehir’e itfaiyenin de geçmesiyle beraber itfaiye ağında bulunan kadememiz Balıkesir yolu üzerindeki mekanına çok yakın bir süre içinde taşındı. Burada bulunan asfalt plentini kum ocağına taşıdık. Burada artık yeni bir yapılanmayla beraber daha modern ve daha ihtiyaca yönelik bir çalışma içerisindeyiz. Yapılan bu çalışmayla beraber belediyemiz kendi bandını üretiyor, ufak tefek konteynır tamiratını kendi yapıyor. Kademe binasında bulunan demir doğramacı ve marangozlarla beraber bank ihtiyacımızı, çöp konteynırı imalat veya bazı tamirat kısımlarını, araçlarımızın bakım ve tamirat kısımlarını yine satın almayla alakalı olarak da araç kademe ihtiyaçları olan yağ, antifriz gibi, tüm araçların bakımı yıkaması yağlaması bu mekânda yapılıyor. Bütün bakım işlerini yapan işçilerin toplanma merkezi haline geldi. Buradaki mekân gayet modern bir anlamda yapılan ve yol güzergâhı üzerinde olduğundan dolayı ulaşımı kolay. Bu çalışma belediyemizi ciddi manada rahatlattı. Yani belediyemize giren alet edevat ve araç takip edilecek kayıp olmayacak yerinde belediyecilik adına yapılan çok önemli bir iş. Vatandaşlarımızın işlerini iyi yapabilmek ve 74 mahallemizin de mutluluğunu sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın göreve başlamasıyla Sındırgı’da başlayan değişim rüzgârı kademe ve garaj binasında da kendini hissettirdi.