Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

Sındırgı Müftülüğü’nce Kapalı Pazaryerinde hacı adayları için tören düzenlendi. Düzenlenen törene Belediye Başkan vekili Mehmet Akar, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Avcı, Mehmet Yavuz, Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, hacı adaylarının yakınları ve vatandaşlar katıldı.


Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen hacı adaylarını uğurlama törenine yakınları büyük ilgi gösterdi. Hacı adayları ve yakınları duygulu anlar yaşadı. Kur’an-ı Kerim, ilahi, naat ve dualarla kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarını, yakınları ve dostları yalnız bırakmadı. Yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.


Müftü Halil Hazar, törendeki konuşmasında, hacca gidecek kişilerin dualarla, tövbeler ve tespihle kutsal topraklara gitmesi gerektiğini söyledi.
Hacda sabırlı ve bilinçli hareket edilmesi gerektiğini belirten Hazar, hacca gidecek kişilerin göğüslerinde bayrak ile Türkiye’yi temsil edeceğini ifade etti. Hazar, hacı adaylarının kutsal topraklarda, kardeşlik, birlik beraberlik ve şehitler için dua etmesini istedi.


Belediye Başkan vekili Akar ise kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının yapacakları ibadetlerin Allah tarafından kabul olması temennisinde bulundu. Sındırgı Belediyesi hacca gidecek hacı adayları için yolluk hazırlayarak adaylardan önce koltuklara yerleştirdi. Hacı adayları karşılaştıkları bu sürpriz için başta Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve personeline teşekkür etti.