Teröre Lanet Yürüyüşü

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK’nın patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu şehit ve yaralıların olduğu haberi, Sındırgı’lıları sokağa döktü.


Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde düzenlenen yürüyüşle terör lanetlendi.
Önceki gün Hakkari Dağlıca’da PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 16 asker için ülke genelinde eylem ve yürüyüşler düzenlenirken, Sındırgı’da da toplanan vatandaşlar ilçenin ana caddelerinde yürüyüş gerçekleştirdi.


Sındırgı ilçesinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen terörü lanet yürüyüşünde Kuva-yı Milliye ruhunu taşıyan Sındırgılılar tek yürek oldu. Düzenlenen yürüyüşte Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve üyeleri, tüm siyasi parti temsilcileri ve üyeleri, belediye personeli ile yaklaşık On Bin civarında vatandaş katıldı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyen çok sayıda vatandaş, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “Her Türk asker doğar”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” şeklinde sloganlar atarak, teröre lanet yağdırdı. Dev bir Türk bayrağı da yürüyüş boyunca omuzlarda taşındı.

 

Polisin güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Sındırgı devlet Hastanesi önünden başlayan yürüyüşte İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’ na Şanlı Türk bayrağımız emanet edildi. Kulübede nöbet tutan görevlilere teslim edilen Bayrak’tan sonra yürüyüşe katılanlar İstiklal Marşını söyledi. Cumhuriyet Meydanında İstiklal Marşı okuyan kalabalık, sloganlar attıktan sonra şehitler anısına saygı duruşunda bulundu ve bir kez daha İstiklal Marşı’nı okuyarak dağıldı. Sındırgı Belediyesi yürüyüşe katılanlara Bayrak dağıttı. Cumhuriyet Meydanında şehitler için okunan duanın ardından toplanan gurup olaysız bir şekilde dağıldı.