Sındırgı Bayrağa Saygı İçin Tek Yürek Oldu

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 3 Eylül düşman işgalinin kurtuluşunun 93. Yılı kutlamaları çerçevesinde ‘Bayrağa Saygı’ yürüyüşü ve Şehitleri için Mevlidi Şerif okutuldu. Bayrağa Saygı yürüyüşü fener alayına döndü. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşe Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri katıldı.


Hasta hane önünde başlayan yürüyüşte ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar yürüyüş esnasında ‘Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz’ pankartı taşıdı. Cumhuriyet Meydanında İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy özgürlük meşalesi yaktı. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Yavaş konuşmasında; “Bu yürüyüşe katılımınızdan ve bizlerle birlikte oluşunuzdan hepinizden binlerce Allah razı olsun razı olsun. Rabbim ülkemizi bir an önce ülkemizi bu şehit ve gazi haberlerinden uzak eylesin biliyoruz ki bu memleket uğruna dün olduğu gibi bugünde şehit olacak nice erler bulunur ama rabbim bizleri vatanımızla imtihan etmesin gerektiğinde de gereğini yapacağını ordumuza bugün nasıl onlara cevap veriyorsa en kısa zamanda da cevap verecektir rabbim bu memleketi bir ve beraber eylesin Allah ölenlere rahmet kalanlara sabır gazilere de acil şifalar diliyoruz.” Dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise; “Öncelikle vatan toprağını bizlere armağan eden kanlarıyla yurdun her bölümünü sulayan ruhlarıyla aydınlatan aziz şehitlerimizi başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi silah arkadaşlarını ve tüm kahramanlarımızı minnet ve şükran duygularıyla yad ediyoruz.” Dedi. Meydanda ayrıca şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti okunduktan sonra yürüyüş Şerif Paşa Meydanına kadar devam etti. Şerif Paşa Camiinde vatandaşlara helva ikram edildi ve Şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif okutuldu.