Sındırgı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama Kuva-yı Milliye Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Kuva-yı Milliye anıtındaki tören İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy’un Anı defterini imzalamasıyla sona erdi.


Sındırgının Düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yılı kutlamaları Cumhuriyet Meydanında devam etti. Kutlama programına Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Kurum Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Vatandaşlar katıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaptı. Başkan Yavaş konuşmasında; “Kurtuluş bayramımız 3 Eylül hepimize kutlu olsun. Bugün kinin dünden bu güne bir sürü değerleri var unutulmaması gereken unutmayalım ki yarınlara emin adımlarla bakalım bu ülke ilelebet payidar kalabilmesi için geçmişine mutlaka bağlı ve değerlerine ne kadar koruyabilirse o kadar ileriye daha sağlam bakabilecektir ilçemiz mücadelemizde en önemli yere sahip olan Makbule Efe’ nin mezarı başında Eğri dere Rahman mahallesinde bir tören düzenledik her yılda eylül ayının ilk haftasında yine o töreni düzenlemek için söz verdik ve belediyemiz olarak ve orman işletme müdürlüğüyle beraber ve bir yol güzergâhı yaptık bu yıl oraya ulaşmak çok daha kolay oldu belki Türkiye’de 3 ilçenin kurtuluş mücadelesini ortak bir noktada bir ateş olarak orda yakılmasına sebebiyet verdik ben dün katılımından dolayı bu üç ilçenin protokolüne ve çok kıymetli değerli halkımızın katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum sındırgımızda ne mücahitler ne mücadeleler olmuş ve İbrahim Ethem Akıncının ve mücahit makbule efenin bu yörede yaptıkları dillere destan olmuş halik efeler ile birlikte koca yaylada müthiş mücadelelerin ve bu ülke uğruna bir karış toprak vermemek üzere bir çakıl taşına değdirmemek üzere kanını akıtmışlar canını vermişlerdir.
Bizde o ecdadımıza sahip çıkarak ve onların yolundan giderek bu ülkeden hiç bir şey vermemek al bayrağımızı gönderden indirmemek üzere istiklal marşımızı her gün okutmak üzere canla başla kanımızı vermek pahasında olsa savaşacağız. Rabbim bizi bu ülkeyi vermekle savaşla imtihan etmesin gerektiğinde yine kanımızı dökeriz ama inşallah tez elden bu terör faaliyetleri bitecek ve bu ülkemizden tekrar ekonomiyle, tekrar kültürle tekrar kalkınmasın gereken modern bir ülkenin hangi alanda kalkınması gerekiyorsa o alanda ilerlemesi ‘nin yapılması sağlanacak.


Rabbim bu memleket bir daha kurtuluş savaşı yaptırmasın diyorum o gün bu memleket üzerinde kara bulutlar çöktüğünde kim var denildiğinde biz varız diyen her camiadan kadın ve erkeğiyle, ihtiyar ve genciyle bu mücadeleye katkı sunmuş şehit olmuş gazi olmuş bütün ecdadımızı hayırla yad ediyorum, minnetle yad ediyorum ruhları şad olsun . Sındırgının kurtuluş bayramı kutlu olsun diyorum.” Dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra program şiirlerin okunmasıyla devam etti. Program Yağcıbedir Mehteran Takımı ve Askeri Bando gösterileriyle sona erdi.
Belediye Personelinden Örnek Pankart
Her yıl 3 Eylül’de Sındırgının düşman işgalinden kurtuluşu kutlamalarında geleneksel olarak Uluslararası Yağcıbedir Halı Festivali yapılırdı. Ancak bu yıl Ülke genelindeki terör saldırılarında şehit olan Askerlerimiz ve Güvenlik Güçlerine gösterilen Saygı nedeniyle Festival Meclis Kararı ile iptal edildi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Meclis Üyelerinin almış olduğu bu örnek karara Belediye Personeli tören alanında açtığı pankartla destek verdi. Tüm Belediye personeli ‘Sizi Yüreğimize Yazdık.. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyoruz’ yazılı pankartı taşıyarak örnek bir davranışa imza attılar. Tören alanındaki tüm vatandaşlar alkışla destek verdi. Tören sonunda protokol üyeleri pankartla birlikte fotoğraf çektirerek önemli mesaj verdiler.