Milli Mücadele Kahramanları Şükranla Anıldı

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Yunan Kuvvetlerine karşı mücadele etmiş ve bu uğurda şehit düşen Milli Mücadele Kahramanılarımız mezarı başında anıldı.

Başta Balıkesir, Bigadiç, Sındırgı, Demirci ve Gördes bölgelerinde Yunan Kuvvetlerine karşı mücadele etmiş ve bu uğurda şehit düşen Milli Mücadele Kahramanımız Mücahit Makbule Efe ve Akıncı Müfrezeleri Komutanı İbrahim Ethem Akıncı,mezarı başında anıldı. Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Sındırgı Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Sındırgı İlçe Emniyet Müdürü Barış Çolak ve vatandaşlarla birlikte ilçe mezarlığında İbrahim Ethem Akıncı ve Mücahit Makbule Efe 1922 yılında şehit düştüğü Eğridere mahallesinde mezarı başında anıldı.


Milli Mücadele Kahramanları anma etkinlikleri Türkiye’de bir ilk oldu. İlk defa 3 belediye başkanları ve halkı nezdinde kutlandı. İlçe mezarlığında İbrahim Ethem Akıncı mezarı başında dualar edildikten sonra heyet Eğridere Mahallesinde bulunan Mücahit Makbule Efe kabri ziyaret edildi. Sındırgı Müftüsü Halil Hazar’ın ettirdiği duadan sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı. İlçe Müftüsü Hazar’ın duasından sonra konuşma yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş; “ Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Rabbim ülkesi adına bayrağı adına dini adına şehitlerini eksik etmiyor. Ve bu uğurda kan döküyor, can veriyor, rabbbim onların şehadetini kabul etsin. Bizleride onlara layık birer evlat torun etsin. Kurtuluş mücadelesinin sonlandığı Eylül ayının ilk haftasında birlikte olalım. Gördes, Demirci ve Sındırgı Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Üç ayrı ilçe çok hoş güzel bir etkinliğe imza attı. Çevrede bir değişikilk yaptık. Orman İşletme Müdürlüğümüzle birlikte yol genişletildi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur’la görüştük gelecek yıl bu yolun asfalt atılması için programa alındı. Mücadele yılları bu vatanın kolay elde edilmediğini bize gösterdiler. Kolay elde edilmeyen vatanı bizde hiç öyle kolay kimseye bırakacak bir karış toprağımızı da kimseye verecek halimiz çok şükür yok. Burada bu zor şartlarda Gördesi, Demircisi ve Sındırgısı olarak bir ve beraber hareket ettiğimizi bütün dünya alemine bütün insanlarına şehidine ne kadar sahip çıktığını göstermesi bakımından çok çok önemlidir. Bizim için değerlidir değerine sahip olan bir millete hiçbir kimsenin hiçbir gücün yaptırabileceği hiçbir şey yoktur” dedi. Belediye Başkanı Yavaş’ın konuşmasından sonra Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol kısa bir konuşma yaparak şehitlerin Allah katında çok sevildiğini ifade etti.

Akıncı Müfrezeleri Komutanı İbrahim Ethem Akıncı’nın oğlu Burhan Cihat Akıncı 3 Belediye tarafından Milli Mücadele Kahramanlarına sahip çıkıldığı için teşekkür etti. Akıncı’nın konuşmasından sonra Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk kısa bir konuşma yaptı. Selçuk hiçbir kimsenin Kurtuluş savaşıyla sınama yapmaya kalkmaması gerektiğini ifade etti. Demirci Belediye Başkanı Selçuk’un konuşmasından sonra Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş konuşma yaptı. Kaymakam Ateş; “ Milli Mücadele Kahramanlarımızı, Aziz Şehitlerimizi, ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla yad ediyor mekanları cennet olsun” dedi. Sındırgı Kaymakamı Ateş’in konuşmasından sonra Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin kısa bir konuşma yaptı. Bilgin’in konuşmasından sonra Eğridere Mahalle hanımlarının hazırladığı gözleme ve ayranlar misafirlere ikram edildi. Mücahit Makbule Efe’nin kuzeni ise kahramanlara sahip çıkıldığı için 3 Belediye Başkanına teşekkür etti. Makbue Efe kabri başında anma töreni sona erdikten sonra Milli Mücadele Kahramanları anma programı İbrahim Ethem Akıncı ve Mücahit Makbule Efe’nin hayatlarının anlatıldığı panel METEM Konferans Salonunda Yapıldı. Panele konuşmacı olarak Balıkesir Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Aydın Ayhan, İbrahim Ethem Akıncı’nın oğlu Burhan Cahit Akıncı ve Manisa Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İsmail Oğuz katıldı