Kuva-yi Milliye Şehitlerini Anma Hazırlıkları Devam Ediyor

Pazartesi, 31 Mayıs 2021


Sındırgı Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı tarafından 2 – 3 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenecek program ile Kuva-yi Milliye kahramanları anılacak.
2 Eylül Makbule Efe Anma ve 3 Eylül Sındırgı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü Etkinlikleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler Kuva-yı Milliye Anıtında ve İbrahim Akıncı Mezarlığında çevre temizliği yapıyor.


Ekipler Kocaköprü mevkiinde bulunan Kuva-yı Milliye anıtı ve ilçe mezarlığında ki İbrahim Ethem Akıncı mezarında ki ot ve çöpleri temizleyerek güzel bir görünüm kazandırdı. Kuva-yı Milliye Şehitlerini anma program kapsamında 2 Eylül Çarşamba günü İbrahim Ethem Akıncı ve Mücahit Makbule Efe’nin kabirleri ziyaret edilecek. Kabir ziyaretlerine katılmak isteyen vatandaşlar için saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanından servis kaldırılacak. Mücahit Makbule Efe kabri ziyaretinden sonra saat 14.00’da METEM Çok amaçlı salonda düzenlenecek panel ile kahramanlarımız yad edilecek. Panele Aydın Ayhan, Burhan Cahit Akıncı ve Makbule İnal konuşmacı olarak katılacak.


3 Eylül Perşembe günü ise saat 10.30 da Cumhuriyet Meydanında kutlama töreni gerçekleştirilecek. Sındırgı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yılında saat 20.00’da ise Yağcıbedir Mehter Takımı eşliğinde hastane önünden başlayarak tüm şehitlerin anısına Bayrak Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Şerif Paşa camiinde şehitler için okutulacak Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile program son bulacak.