30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK günü Resmi Tören İle Kutlandı

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93.yıldönümü eğlence programlarından arındırılmış şekilde Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen resmi törenle kutlandı. Törene İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkan vekili Mehmet Akar, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Orkun Özcan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının adından Atatürk büstüne çelenk konuldu.


Tören başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günün anlamıyla ilgili mesajı okundu. Günün anlam ve önemini, belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy yaptı. Binbaşı Akınsoy ; “ Türk Silahlı Kuvvetleri ardında yüce Türk ulusundan aldığı destekle bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da anayasada kendisine verilen hak ve görev yetkileri dahilinde üniter devlet ve ulus kimliğinden taviz vermeden Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünün bölünmez bekası için yorulmadan çalışmaya devam edecektir. Bu kutsal görevi yerine getirirken ilke ve devrimlerden aldığımız güçle, işaret ettiğin uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdüreceğimizden asla şüphen olmasın. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarına mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimize gazilerimize ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleriyle, güvenlik güçleri mensuplarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayrımı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü kutlu olsun.” dedi.Binbaşı Akınsoy’ un konuşmasının ardından Sındırgılı şehitlerimizin isimleri okunarak yad edildi ve çeşitli okullardan öğrenciler şiir okudu. Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet meydanında düzenlenen program belediye binası inşaatı nedeniyle bu yıl Hükümet konağı bahçesinde gerçekleştirildi. Programın ardından Kaymakamlık makamında tebligatlar kabul edildi.

 

İlçe Kaymakamı Ercan Ateş tebligatların kabulünde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak son günlerde artan terör olaylarına değindi. Kaymakam Ateş “ Bu gafillere, özgürlüğümüze kastetmeye çalışan bedbahtlara sesleniyorum. Biz birlikte Türkiye’yiz ve birlikte güçlüyüz. Ümit ediyorum ki en kısa sürede bu illegal silahlı örgütlerin temsilcileri adalet önünde hesaplaşmaya davet edilecektir. Ve milletimiz ve güvenlik güçlerimiz tarafından da en hassa şekilde cezalandırılacaklar. Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramını Cumhuriyetimizin müjdeleyicisi olan bu bayramı tüm ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza kutlu olmasını temenni ediyorum. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükran duygusuyla yad ediyor, diğer taraftan yakın zamanda menfur saldırılar sonucu hayata gözlerini yuman ve gençliğinin baharında ölü toprağa gömülen tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyor, güvenlik güçlerimize de bu onurlu direnişinde, cesur mücadelesinde başarılar diliyorum. Hepimize kutlu olsun.” dedi. Kutlama programı şehit aileleri ziyareti ile son buldu