Mücahit Makbule Efe Anma Hazırlıkları Devam Ediyor

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

İlçemizde 2 Eylül 2015 tarihinde yapılacak Milli Mücadele kahramanı şehit Makbule Efe Anma törenlerine hazırlanıyor. Sındırgı’da Kurtuluş Savaşı’nda Yunanlılarla savaşırken şehit düşen Türk kadını Makbule Efe geçtiğimiz yıl Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Gördes Belediye Başkanı Muhammed Akyol ve vatandaşların katılımıyla mezarı başında anıldı. Her iki başkan Milli Mücadele Kahramanı Mücahit Makbule Efe anma haftasını geleneksel Eylül ayının ilk haftasında mezarı başında anılması konusunda fikir birliğine vardı.


Ülke genelinde artan terör olayları nedeniyle Uluslararası Yağcıbedir Halı Festivalini iptal eden Sındırgı Belediyesi Mücahit Makbule Efe’yi anma etkinlikleri kapsamına tüm hızıyla devam ediyor. Şehitliğe ulaşım yolu yapılarak etrafı düzenleniyor. 17 Mart 1922 yılında Kocayayla baskınında askerlere cesaret vermek için hızla öne atılınca başından vurularak şehit olan Mücahit Makbule Efe’yi anmak için Eylül ayının ilk haftası kararlaştırıldı. Şehitliğe ulaşım yolu Sındırgı Belediyesi ve Sındırgı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapıldı. Şehitliğin çevre düzenlemesini ise Sındırgı Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor.

Kentsel Tasarım Müdürü Himmet Taşlıoğlu, Fen İşleri Müdürlüğünde görevli Formen Yıldıray Gürlek ve personeli çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşlar şehitliğe ulaşmak için sıkıntı çektikleri yolun yapılmasından dolayı Başkan Yavaş ve Orman İşletme Müdürüne çok teşekkür ettiler.