Belediye Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

İlçemizde yeni belediye hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Halil Güner, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Sındırgı’da büyükşehir kapsamında belediye hizmet alanının 74 mahalleye çıkması ile birlikte yetersiz kalan eski binanın yıkımı için bir süre leylek yavrularının uçması beklendi. Leylek yavrularının uçması ile birlikte üç milyon liralık yatırım için temel sonunda atıldı. Belediye başkanı Ekrem Yavaş Cumhuriyet meydanında düzenlenen temel atma töreninde Sındırgı’nın kültürel yapısına uygun olarak değişimin hissedildiğini ifade etti.


Yeni binanın engelli ve yaşlı vatandaşlar düşünülerek düzayak yapıldığını ifade eden Başkan Yavaş : “Değişimi hisset diye başladığımız bir serüvende hayaller gerçek olmaya başlıyor. Sındırgı’nın yeni yüzü, yeni kimliği turizmle, termalle tanışmaya başlıyor. 2006 yılında turizm bölgesi ilan ettirdiğimiz Sındırgı’da oteller yapılıyor, Sındırgı’da yeni lokantalar açılıyor, yeni işyerleri her gün boy göstermeye başlıyor ve başlayacak. İşte biz de bu değişime ortak olabilmek, Sındırgı’nın büyükşehir kapsamında 74 mahalleden ibaret olduğunu düşünerek ve bunlara daha iyi hizmet verebilmek, kolaylıklar sağlayabilmek için yeni hizmet binası yapıyoruz. Bir önceki dönemdeki arkadaşlar karar vermişler, biz de dedik bu binayla ilgili Sındırgı mimarisi dediğimiz cumbalı, söveli, bizim yerel mimari özelliklerine sahip cumbalı evleriyle beraber bezenmiş, tabelaları falan belirli bir düzen içerisinde binaları boyanmış, insan geldiğinde işte ne güzel bir memlekete geldim, ne şirin bir memlekete geldim. Anadolu kasabası, Anadolu’nun insanı nasıl güzelse ruhu güzelse, yabancı bir insan Sındırgı’ya gelip de kendini güven içerisinde hissederse, bir dükkanını kilitlemeden camiye gidip, sandalyeyi dibine koyup da hadi Allaha ısmarladık ben camideyim diyebilecek, kilitlemeden bir güven içerisinde olabiliyorsa, inşallah bu şehir de mimari yapıyla bir düzen bir ahenk olmuş olacak. Demirleri döşendi, biz buna bir koç kurban etmeden başlarsak, bir sıkıntı gelmesin diye bir dua edelim, bir Kur’an-ı Kerim okuyalım diye bu programı alel acele yaptık. Şu anda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’dan mimarlar bunun üzerinde çalışıyor. 82 araç kapasiteli yer altında bir otopark yapılacak. Bu otopark bir giriş bir çıkışı olacak, buradaki meydandaki binalar araçlarına koyma hakkına sahip olacaklar, belediye araçları burada olacak, kötü görünüm ve trafik yoğunluğu burada yer altına alınmış olacak. 1800 metre bir garajımız var, alt ve üst yapısıyla beraber düzenlemesi tamamen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından yapılıyor. Allah binlerce razı olsun. Otopark projesi İki buçuk milyon TLyi geçiyor, üç milyon civarında tam keşfi çıkmadı, Eylül 1 itibariyle ihale çalışmaları başlıyor iki ay içerisinde bu yer altı garajının yapımına başlamayı hedefliyoruz. İki ay sonra burası da kazılacak, işte o zaman temel atma törenini büyükşehirle beraber yapılmış olacak. Bu çalışmalar için sabır istiyorum, biraz anlayış istiyorum, Bismillah diyelim böyle bu işe başlayalım, arkasında inşallah sadece şehir merkezi değil, 74 mahallenin kullanabileceği bir Belediye Binasını hep beraber göreceğiz. Sizleri oralarda daha rahat ağırlayacağız. “ dedi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın konuşmasından sonra kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise yeni belediye binasının Türkiye’de tek olacağını ifade ederek; “Ümit ediyorum ki burada belediyemiz ilçemize çok değerli hizmetler sunacak, engelli erişilebilirliği sağlanacak ve herşey den önemlisi güzel bir mesaj verecek.

Biz yaşayan her cana kıymet veriyoruz, yaşayan her can bizim için değerlidir. Ve Türkiye’nin ilk ve tek hizmet binası olacaktır. Üzerinde leylek yuvası bulunan tek hizmet binası bizim belediye binamız olacaktır. Temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen başta belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerimize, katkı sağlayan değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” Dedi. İlçe Kaymakamı Ateş’in konuşmasından sonra heyet hep birlikte kazı alanına geçerek İlçe Müftüsü Halil Hazar’ın duası eşliğinde temel attı. Engelliler ve yaşlıları üşünerek yeni hizmet binasının düzayak yapıldığını ifade eden Başkan Yavaş; “Bu insanlar nerelerde hizmet alır, birinci katın %80 ine yakın bir alan insanlara hizmet eden yer, ikinci katı biraz daha az, üçüncü katı biraz daha az, dördüncü katı daha da az olmak üzere bundan dolayı düz ayak yapıyoruz. Yani yoldan belediyeye kadar hiç basamak olmaksızın birinci katını insanlar tamamen gezebilecek. Birinci katı biraz geriye doğru gidecek. Sebebi halıcılar yağmurda dışarıda kalmasın. Halı pazarını yaşatalım diye. Halı pazarının olduğu yeri çalışmalar olduğu için biraz ileriye aldık. Halı pazarı devam etsin ölmesin diye. Yeni hizmet binamız ilçemize hayırlı uğurlu olsun.” Dedi. Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra temel atıldı. Başkan Yavaş temel atma töreninden sonra vatandaşlara pilav ayran ikram etti.