Değerler Eğitiminde Sofra Bereketlendi

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

İlçemizde okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Sındırgı Belediyesinin öncülüğünde açılan ‘Değerler Eğitimi’ kapsamında kurslara katılan 200 öğrenci Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın da katıldığı ‘Bereket Sofrasında’ bir araya geldi. Bereket Sofrasının önemli bir diğer konuğu ise Araştırmacı- Yazar Salih Dülger’di.


Sındırgı Belediyesi, Sındırgı Kaymakamlığı, İlim Yayma Cemiyeti, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sındırgı Müftülüğü işbirliğiyle açılan ‘Değerler Eğitimi’ne katılan öğrenciler yaz tatilini dolu dolu geçiriyor. Derslerde öğrencileri dini derslerin yanı sıra değerler eğitimi derslerinde büyüklere saygı, kul hakkı, komşu hakkı gibi konularda da eğitim veriliyor. Öğle saatlerine kadar derslere katılan öğrenciler sonrasında isteklerine göre futbol, voleybol, güreş, yüzme kurslarına katılıyorlar.


Sındırgıda “Değerler Eğitimi” kapsamında devam eden kurslarda toplamda 200 öğrenci bu yaz etkinliklere katılıyor. Kurs kapsamında bir araya gelen öğrenciler “ bereket sofrası” etkinliğinde bir araya geldiler. Düzenlenen “bereket sofrası” etkinliğinde öğrenciler doyasıya eğlenirken, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Meclis Üyesi Hasan Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık, İlçe Müftüsü Halil Hazar ve Araştırmacı- Yazar Salih Dülger da öğrencilerin coşkusuna ortak oldu. Öğrenciler birbirinden güzel yarışmalarla eğlendikten sonra başkan Yavaş’la birlikte yemek yediler. Bereket Sofrasına konuk olan Hazar ve Araştırmacı- Yazar Salih Dülger öğrencilere konuşma yaptı. Dülger’in konuşmasından sonra Belediye Başkanı Ekrem Yavaş konuşma yaptı. Başkan Yavaş konuşmasında; “2 ay boyunca Sındırgı Belediyesi, Kaymakamlık, Milli Eğitim, Müftülük, Halk Eğitim ve İlim Yayma Cemiyeti beraber bir kurs düzenlendi. Önemli olan siz yaz tatilin de de hem eğlenin hemde öğrenin. Kurs süresince 70 tane çocuğumuz yüzme öğrendi. Ayrıca kursta güreşe, futbola katılanlar oldu. Sındırgı gibi bir yerde çok güzel bir organizasyon oldu. Doğruyu da yanlışı da bilip biz doğruyu yapabildiğimiz zaman insanız. Bu hayatta paylaşmak gerekiyor, yardım yapmak gerekiyor. İşte bu duyguyu anlayışı ne kadar iyi yaparsak o zaman daha iyi bir insan olacağız.

İyi bir insan olmak da bu hayatta daha mutlu daha başarılı olmayı gerektiriyor. Gelecekte daha kocaman daha büyük insanlar olacaksınız. Ben katılımınızdan dolayı tebrik ediyorum. Size bu fırsatı veren ailenizi tebrik ediyorum. Bu imkanları sunan Sındırgı Belediyesine hem de diğer kamu kuruluşlarına teşekkür ediyorum. İnşallah yeni eğlence programlarında yeni eğitim programlarında hepberaber olmak dileğiyle sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından yenilen yemek sonrası öğrenciler birbirinden güzel oyunlar oynadı yarışmalar yaptı.