Kırsal Mahallelere Oyun Parkları Kuruluyor

Pazartesi, 31 Mayıs 2021

Şehir merkezine yapılan hizmetlerin aynısını kırsal mahallelere de taşıyan Sındırgı Belediyesi, kaderini değiştirdiği bu mahallelerde yaşayan insanların takdirini topladı.


Sındırgı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çocuk oyun grubu kurulum çalışmaları devam etmektedir. Sındırgı Belediyesi olarak Yüreğil Mahallesi, Yaylabayır Mahallesi, Aslandede Mahallesi ve Osmanlar Mahallelerine gidilerek yapılan çalışmalar doğrultusunda çocuk oyun grubu kurulacak alanların hâlihazırları yapıldı. Ölçümü tamamlanan alanlarda çalışmalar devam ediyor.
Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden mahalleye dönen bölgelere eşit hizmet sözü veren Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ortaya koyduğu çalışmalarla bu sözünü büyük ölçüde yerine getirdi. Kırsal mahallelere, merkez mahallelerin faydalandığı hizmetlerden de götürme sözü veren Başkan Yavaş, bu kapsamda kırsal mahallelere çocuk oyun gurubu kurdurarak önemli bir çalışmaya daha imza attı. Köyden mahalleye dönüşen bölgelere çocuk oyun parkları ve yeşil alanlar oluşturan Başkan Yavaş, bir ilki daha gerçekleştirdi.


Her fırsatta “kırsal bölgelerimizin sadece tabelalarını değiştirmekle kalmadık” diyen Başkan Yavaş, konuyla ilgili şunları söyledi: “Sındırgı bölgemizin değerli insanlarına eşit hizmet götüreceğimizi her fırsatta dile getirdik. Bu kapsamda yürüttüğümüz birçok çalışmanın sonuna geldik. Köyden mahalleye dönüşen bölgelerimizde uygun alanlara oyun gurupları kurarak bu bölgelerimizde yaşayan çocuklarımızın şehir merkezindeki çocuklarla aynı hizmetten yararlanmalarını sağladık. Aynı zamanda sosyal belediyeciliğin bir gereği olan sosyal hizmetler kapsamında da farklı çalışmalara imza atacağız.” Dedi. Sındırgı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Kent Estetiği Daire Başkanlığının Projesi tamamlandığında parkı olmayan mahalle kalmayacağı belirtildi.